Az ősz néhány fontosabb trendjéről már beszámoltunk nektek, mint például az ombre hajfestés, a barokkos minták vagy a vörös, füstös szemfestés.

Most három olyan irányzatot szeretnék megmutatni nektek, mely szerintem biztosan nagyon népszerű lesz majd, nemcsak a kifutókon, de az utcákon is, hiszen néhány alapdarabbal megvalósítható és látványos irányzatról van szó.

A vintage tovább folytatja hódító hadjáratát, és idén ősszel is bekúszott a divatvilágba. Mivel nagyon nőies és kifinomult stílusról van szó, ami már eddig is népszerű volt, a ’20-as évek divatja szerintem a nagyáruházi üzletek kirakataiban és így természetesen az utcán is megjelenik majd.

Donna Karan estélyi ruhája egy klasszikus lovaglódressz vonalait és színeit idézi, és Ralph Lauren kockás kabátja is markánsabb, férfias jegyeket hordoz, összességében mégis mindkét öltözet nagyon nőies lett. A Gucci és L’Wren Scott a fekete estélyikkel és a tüllberakásokkal a ’20-as évek misztikus és szexis irányzatát jelenítette meg újragondolt formában.

A fekete és a bőr örök klasszikus, az idei őszi divatban pedig hatványozottan jelenik meg, ki tudja, talán a még mindig népszerű vámpírsztorik is közrejátszottak ebben.

Minden esetre a Viktor&Rolf bőrbe és szőrmébe öltöztetett, hófehér bőrű és vörös ajkú modellje akár egy ilyen filmben is szerepelhetne, de sokat elárul a trend hangsúlyosságáról, hogy a még mindig nőies és kifinomult Valentino is hosszú bőrkabátot adott a modelljére. Francesco Scognamiglio a bőrdzsekit nőies behúzásokkal lágyította, míg a Versace rátett még egy lapáttal, és szegecsekkel is kirakta a bőrruháját.

A szezon talán egyik legmegosztóbb trendje az aranyos csillogás lehet, amiről én azt gondolom, hogy van esélye átkerülni a mainstreambe, de inkább csak a kiegészítők vagy egy-egy ruhadarab szintjén. Valószínűleg olyan hangsúlyosan nem fogunk találkozni vele az utcán, mint a kifutókon, de az Elie Saab modellje akár meg is állhatja a helyét egy nagyestélyis rendezvényen.

A Marni fekete alapra tette a virágokat, az eredmény így elég barokkos lett, ami viszont szintén népszerű lesz a szezonban. Jean Paul Gaultier arany szmokingja szerintem nagyon vagány darab, Roberto Cavalli rövid ruhácskája pedig akár a szezon koktélruháinak kedvence is lehet a bátrabbak között.

  • Megosztás:
hirdetés