Kabátvásárláskor nemcsak azt kell figyelembe venni, hogy a kiszemelt darab divatos és meleg legyen: fontos, hogy jól is álljon. Egy rosszul megválasztott fazon ugyanis sokkal teltebbnek mutathat, mint amilyen valójában vagy, és, hacsak nem ez a cél, inkább törekedj arra, hogy az előnyeidet hangsúlyozd.

Kövérítő fazonok

A következő kabátfazonok még a legkarcsúbbakra is rápakolnak néhány plusz kilót. A legveszélyesebb az A-vonalú kabát: ez a válltól lefelé egyenletesen bővülő szabás. Ha karcsú a derekad, egy ilyen fazonú kabátban ez egyáltalán nem érvényesül, ha pedig erősebb a felsőtested, ez optikailag tovább nagyít.

Vigyázni kell a hátul díszített, masnis és/vagy rakott fazonú kabátokkal is, mert ez a fenekedet mutatja sokkal nagyobbnak a valóságnál. Ha egyébként is szélesebb a csípőd az átlagnál, kerüld az ilyen szabású darabokat, de akkor is alaposan vizsgáld körbe magad, mielőtt megveszed, ha átlagos méretekkel rendelkezel.

Nagyon divatosak az olyan kabátok, melyeken a cipzár vagy a gombsor nem középen, hanem ferdén vagy oldalt található. Ez az aszimmetrikus megoldás azonban kettévágja az alakot, ráadásul optikailag szélesít.

Ha szeretnéd a lehető legtöbbet kihozni az alakodból, egy nőies, a deréknél szűkítővarrással ellátott kabát mindig jó választás lehet. Győződj meg róla, hogy jól áll neked a színe, az anyaga és a hossza is, hogy végül az alakodnak megfelelő darabot vásárold meg.

  • Megosztás:
hirdetés