Karl Lagerfeld a modern elegancia megszállottja, mely az öltözködési stílusából is kitűnik: szereti az újragondolt, ám klasszikus vonalvezetésű öltönyöket, illetve a merev szmokingszabást, kiegészítői közül pedig sosem hiányozhat az autós kesztyű, illetve a sötét napszemüveg. Ruhatárában a metálfényű, a lakk és bőr anyagok is gyakran felbukkannak, és, ha közönség előtt mutatkozik, csak ritkán szakad el a méltóságteljes, fekete-fehér összeállítástól. A 2013-as tavaszi szezonra megálmodott saját kollekciója azért is különleges, mert teljes egészében olyan, mintha a gardróbjából merített volna ihletet.

Bár nem meglepő, ha egy tervező stílusa és divatszemlélete visszatükröződik a munkájában, a mester ezúttal ennél is továbbment. Elmondása szerint belülről, a fantáziájából gyűjtött inspirációt, vagyis elképzelte, hogyan öltözködne ő maga, ha nő lenne. A gyűjtemény tényleg olyan, mint Lagerfeld ruháinak nőiesített változata, melyben a maszkulin elemek is feltűnnek.

A futurisztikus elképzelésben az ezüstszín és a fekete-fehér kapott vezető szerepet, a fazonok pedig egy picit szigorúak. Ez egy egészen új verziója a modern minimalizmusnak, mely akár a Lagerfeld-stílus nevet is viselhetné.

  • Megosztás:
hirdetés