Nincs is annál jobb, mint amikor egy ruhadarab kényelmes, divatos, és még jól is néz ki – ilyen a bolyhos pulcsi is.

Ez a puha, szőrös hatású öltözet a legjobb, amibe az ember egy hideg téli napon beburkolózhat, de vigyázni kell vele, mert épp az anyag vastagsága az, ami optikailag kövérítheti a viselőjét. Ahhoz, hogy ezt elkerüld, tartsd be az alábbi apró, de nagyon lényeges szabályokat!

Lezser pulcsit válassz!

Fontos, hogy a bolyhos pulcsi ne feszüljön rád, és ne adja ki az alakodat: mindig egy kicsit bő legyen, itt-ott álljon el a testedtől. Ha nagyon szűknek tűnik, olyan hatást kelt, mintha egy számmal kisebbet vettél volna belőle a kelleténél. Ráadásul, ha a vastag anyag túl pontosan követi a tested vonalát, és még a pici, itt-ott jelen lévő hurkákat is sokkal nagyobbnak mutatja, úgy látszik majd, hogy jóval vaskosabb vagy, mint valójában. 

Minél hosszabb, annál jobb

Olyan pulcsit vegyél, ami legalább a csípődig ér, vagy akár ennél is hosszabb. Ha ugyanis a felső éppen csak takarja a köldöködet, vagy pont a csípőd fölött végződik, az nagyon összenyomja a felsőtestet, amitől zömöknek tűnhetsz. Az ilyen rövid pulóvert inkább magas derekú nadrággal vagy szoknyával viseld, betűrve. Előnyösek lehetnek azok a fazonok is, melyek bővebbek, és hátul egy kicsit hosszabbak, mint elöl: így nem adják ki a kerek csípőt, és a felsőtestet is megnyújtják.

A kontraszt is fontos

Ha világos színű pulcsiba bújsz, a nadrág vagy szoknya színe legyen sötét, és fordítva – a lényeg, hogy mindig legyen kontraszt a felső és az alsó ruházatod között. Így elkerülheted az egybeolvadó összképet, ami más ruhadarabok esetében is rontaná az alakot, viszont a bolyhos pulóvernél ez hatványozottan igaz.

 

  • Megosztás:
hirdetés