Virágot már nagyon régóta viselnek a nők a hajukban, hiszen egyszerű, tavasszal pedig minden réten ott volt rengeteg színpompás példánya, melyből koszorút lehetett fonni, vagy épp csak egyet betűzni a fül mögé. Most újraéledt ez a kedves szokás, de ma már nem hervadó virágokat visel a szebbik nem, hanem tartósabb kiegészítőket. Ha téged is elkapott a tavasz, ne habozz, tűzz virágot a hajadba!

Vedd meg!

A néhány éve tartó bizsuforradalomnak köszönhetően ma már rengeteg helyen vehetsz színpompás textilből, selyemből, filcből készült darabokat vagy akár többféle textilből készült szépségeket is. Az alábbi helyeken biztos, hogy csodás szín- és formaválaszték vár.

  • A H&M-ben évek óta kaphatók – általában selyemből, illetve műselyemből, egyszerű színekben. Hajba és ruhára is erősíthetők.
  • A meska.hu-n hazai kézműves virágokkal találkozhatsz, könnyű elveszni a kínálatban. A lent látható virág bazsarózsa munkája, és meg is veheted.
  • Ha már bizsu, akkor mindenképpen érdemes körbenézni a webáruházakban, ahol általában nagyon jó áron juthatsz szép virágokhoz.

Készítsd el magad!

Ha te magad készíted el a hajba való virágot, akkor biztos, hogy olyan lesz, mint szeretnéd.

Először válogass össze különböző anyagokat, selymet, műselymet, szatént vagy filcet.

Megvásárolhatod őket, de, ha van régi blúzod vagy kalapod, akkor ebből is nyerhetsz elegendő textilt, Kelleni fog még tű és cérna, gyöngyök, csat vagy kitűzőalap és egy teamécses.

Ha többféle színből készíted a hajba való virágot, figyelj, hogy az anyagok árnyalatai harmonizáljanak egymással.

Vágj ki köröket az anyagokból, és égesd meg nagyon óvatosan a szélüket. Ez azért szükséges, hogy ne induljon el az anyag. Koncentrikusan helyezd egymásra az anyagdarabokat, és varrd össze a köröket úgy, hogy középen legyen a varrás. A varrást zárd le pár szem gyönggyel, ehhez tűvel fűzd fel a gyöngyöt, majd varrd el a szálat. A hátára erősíthetsz kitűzőalapot, hajgumit vagy csatot is, de akár hajpántra is ráerősítheted, a blogokon ehhez pillanatragasztót javasolnak. Ha pedig kész, már csak viselned kell.

  • Megosztás:
hirdetés