Míg a sötét tónusok elnyelik, a világos színek jobban kiadják a test vonalait. Ám nemcsak a vékonyaké a pasztelles divat!

A világos, lazúros árnyalatok fiatalító hatással bírnak, ugyanakkor, ha óvatlanul bánsz velük, optikailag szélesíthetik a vonalaidat. Akkor sem áldásos tetőtől talpig pasztellszínbe öltöznöd, amennyiben nem akarsz hangsúlyt adni a méreteidnek. Ám, ha te is szereted a lágy, krémes koloritokat, és szívesen hódolnál a modern és romantikus divatirányzatoknak, érdemes a ruhafazonokkal trükköznöd, hogy kicselezd a pasztelltónusok előnytelen tulajdonságát. Imádjuk az alábbi összeállításokat!

Csodás ez a harang alakú ruha, mely fokozatosan bővül, így nem kelt olyan hatást, mintha egy nagy lepel lenne az ember lányán. A mellek alatt beszűkül picit a szabása, ezáltal optikailag keskenyíti a derék vonalát, illetve megnyújtja a lábakat.

Ha nagy a feneked, érdemes lezser overált választanod, mely nem tapad rád a kritikus területeken. Segít, ha derékban ráncolt, illetve nyitott vállú fazont választasz. A széles dekoltázs egyensúlyba hozza a vállak és a csípő arányait, így valamivel keskenyebbnek tűnik a csípővonal.

Egy rossz példát is mutatunk: a vékony pamut anyagok, az egy számmal kisebb méretű, valamint a feszülős fazonú, világos színű ruhák jobban kiadják a vaskos testrészeket, ráadásul a bőr egyenetlenségeit is felfedik. 

Az egyszerű fazonú, alul fokozatosan bővülő midi ruha jó választás lehet vastag combok és nagy fenék esetén. A ruhával megegyező színű kabátka egyenes szabásvonala felfelé vezeti a tekintetet, ezáltal nyújtja az alakot.

Nemcsak finom és nőies ez a nyárbúcsúztató összeállítás, hanem roppant trükkös is a könnyed esésű, egyenes szabású kabátka alaknyújtó hatásának köszönhetően.

Légiesen könnyed ez a maxiruha, mégis csak sejteti a test vonalát, de nem adja ki egészen az alatta lapuló idomok méretét. Mindez azért van így, mert megkötőjével és V-alakú kivágásával a keskenyebb derékra vonzza a tekintetet, hosszanti redőivel pedig megnyújtja az alakot.

Halvány pasztellszíneket kiegészítőként is viselhetsz, így nem lesz annyira komor a sötét ruha.

Játssz bátran a világos-sötét színblokkokkal! Érdemes a sötét tónusokat oda pakolni, ahol karcsúsítani szeretnéd a vonalaidat: például a csípő és a derék tájéka vagy a karok és vállak területe. A rövid fazonú fekete dzseki vagy blézer lefarag picit a derék szélességéből, alatta pedig bátran viselhetsz világos ruhát, vastagító hatása így már nem fordul ellened. 

  • Megosztás:
hirdetés