Ha körte típusú alakod van, két dologra figyelj a kabátválasztásnál: a vállakat szélesítsd, a csípőt pedig keskenyítsd. Megmutatjuk, ezt milyen szabásvonalakkal érheted el.

Mivel viszonylag sokáig elhúzódott a jó idő, a télikabátok zöme még csak most kerül be a boltokba, ezért biztos lehetsz abban, hogy rengeteg fazon közül válogathatsz. A most divatos szabások között sok olyan akad, mely előnyös lehet számodra, ha széles a csípőd, nagy a feneked, a derekad karcsú, a vállaid pedig keskenyek. Ezek a legfőbb jellemzői a körte alaknak, mely alul vastagabb, mint felül, így az eltolódott arányok helyrebillentését kell becéloznod, amikor a kabátok között válogatsz.

Minden olyan fazon szóba jöhet, mely széles vagy szőrmés gallérral rendelkezik, ezáltal megdobja a vállszélességet, alul pedig fokozatosan bővül, illetve egyenes vonalakkal karcsúsít. Szintén jó megoldás lehet, ha a derékszabás szűkített vagy átkötős. Ám tiltólistások az olyan kabátok, melyeken a zsebek pont a csípő területére esnek, vagy vízszintes szabásvonalakkal növelik meg optikailag az alsó fertályod méretét. Képeken mutatjuk, milyen fazonokra fókuszálj a kínálatban!

  • Megosztás:
hirdetés