Március 4-én kezdődött a Budapest Essential Look tavaszi divatbemutatója: az első napon Szerencsés Gabó, a Keep Showroom, Tomcsányi Dóri, Annaeva, a nubu és az Artista új kollekcióját mutatták be a kifutón – mi is ott voltunk a nézőtéren, hogy első kézből közvetítsünk nektek az eseményről.

A nemzetközi trendekhez hasonlóan az itthoni divatszakmában is a pasztellszínek, a lazac, a menta és a türkiz kerültek főszerepbe, és a retro, illetve vintage vonulat is éreztette a hatását.

A Keep Showroom szinte visszarepített az időben, óvodáskorom kedvenc darabjai is eszembe jutottak, bár a műanyagból készült húzentrógert vagy a simlédert én személy szerint már nem hordanám – ötévesen menőnek tűnhetett, de aztán a tininindzsás sztreccsnadrágommal együtt a fiók mélyére került.

A ’90-es évek inspirációja egyébként az Annaeva-ruhákon érződött leginkább, míg Tomcsányi Katalin újítása az akvarell technika volt. A kifutón vonuló modelljei az utcai és az alkalmi viseletekhez is Juhos Janka karkötőit viselték.

Gabo a tőle megszokott elegáns, nagyon nőies vonalat hozta magával, nekem személy szerint az ő ruhái tetszettek a legjobban, bár a nubu visszafogott színei és egyszerű vonalai is szépek voltak – az okkersárga szín szerintem meg fogja osztani a vásárlóközönséget, én szeretem, de sokan ódzkodnak ettől a színtől.

Nagy szívfájdalmam, hogy az Artista bemutatóját már nem tudtam élőben végignézni, mert a körülbelül negyed órás bemutatók között átlagban negyven perces szüneteket tartottak, ami miatt az egész esemény a végtelenségig húzódott, és a végére nemcsak a laptopom és a fényképezőgépem merült le teljesen, de én is.

A divatbemutató tervezőiről itt olvashatsz bővebben:

  • Megosztás:
hirdetés