Beindult a karácsony előtti láz, és sokan már most azon törik a fejüket, mit viseljenek a céges és családi összejöveteleken. Segítünk a fazonválasztásban, ha bizonytalan vagy, mi áll jól neked.

Az üzletekben már ott sorakoznak a csillogó-villogó partiruhák, bevetésre várva, a széles kínálat azonban egyáltalán nem könnyíti meg a választást, hiszen rengeteg szín- és fazonvariáció került terítékre.

Idén nem spórol a divat a csillogással, így, ha van rajtad néhány plusz kiló, érdemes a visszafogottabb szabásvonalakra kiélezni a tekinteted. Teltkarcsú és duci testalkaton sem tilos a flitter, ám jól át kell gondolni, hogy hová kerül.

Teltkarcsú, homokóra testalkat

Nőies, gömbölyded idomokkal rendelkezel, ám szerencsés vagy, hiszen a testalkatod arányos, így egyenletesen oszlik el rajtad a súlyfelesleg. Olyan ruhák állnak jól neked, melyek hangsúlyozzák a karcsú derékvonalad ívét. Az átlapolt szabás nagyszerű erre a célra, legyen szó blúzról, overallról vagy ruháról. Az átlós, egymást keresztező vonalak keskenyítik a sziluettet, ugyanakkor a dekoltázst szépen, ízlésesen hangsúlyozzák.

Arra ügyelj, hogy ne told el a tökéletes arányaidat, hiszen egy rosszul elhelyezett díszítés, fodor, esetleg fényes anyag szélesebbnek mutathatja a csípőd. Hagyatkozz az egyszerű, nőies fazonokra, melyek kiemelik a homokóraformád.

Olyan ruhát keress, mely vagy mindenhol mintás, vagy sehol, hogy ne tagolja túlzottan a tested vonalát, hiszen úgy könnyen alacsonyabbnak, illetve zömöknek tűnhetsz. A magas derekú, szűk szoknyák, a lefelé bővülő szabású ruhák, valamint az egyenes vonalú nadrágok is szóba jöhetnek nálad. Bátran bánhatsz a színekkel, ha az öltözéked alapfazonjai jól működnek az alakodon.

Körte testalkat

Szélesebb a csípőd, mint a vállvonalad, és alul vaskosabb a tested, mint felül. Ha hízol, a csípődön, a combodon és a fenekeden mutatkozik meg először, ezért nálad ez a kritikus terület, amire az öltözéked összeállításánál is fokozottan kell figyelned. Az a cél, hogy alul megnyújtsd, keskenyítsd a sziluetted, felül pedig azon kell igyekezni, hogy a vállak szélessége egyensúlyba kerüljön a csípővel. Ezért felsők terén bátrabban bánhatsz a díszítésekkel, csillogó elemekkel és fodros szabásokkal.

Nem muszáj a szélesítő hatású dekorációknak a váll közelébe esniük: a fodros és buggyos ujjú felsők hasonlóan széthúzzák a felsőtest vonalait. Ha jobban szereted az egyszerű eleganciát, viselj világos vagy élénk színeket felül, az alsó fertályodra azonban sötét árnyalatokat tervezz. Érdemes nagy hangsúlyt helyezned a karcsú derekadra: viselj megkötős blézert, mely a csípőd vonaláig ér, vagy átlapolt fazonú ruhát, mely alul egyenes szabású.

Alma testalkat

Ha alma testalkatod van, a kecses lábaidat emeld ki elsősorban, térdtől lefelé. A te esetedben a felsőtestre rakódnak jobban a plusz kilók, a lábszárak viszont vékonyabbak. Erre az alaktípusra jellemző a kerekded forma, a nagy mell és a kidomborodó has. Az a cél, hogy elrejtsd a pocakod, és megnyújtsd az alakodat.

Mivel a mellek alatti rész, a derékcsúcs a legkeskenyebb a felsőtesteden, érdemes oda tenni a hangsúlyt egy mell alatt megkötős blézerrel. Az alakot követő ruhák sem tilosak számodra, de csak akkor, ha alapvetően magas vagy. A középső képen látható, merész összeállítás alatt haslapító fehérneműt visel a modell, és a magas derekú szoknya rugalmas anyaga sem vág be a hasába.

A pulóver nem üt el a szoknya színétől, ezáltal megnyújtja a sziluettet éppúgy, mint a függőlegesen bordázott anyag. A pocak elfedésére kényelmesebb megoldás lehet egy laza esésű, bővebb fazonú felső, melyet csak féloldalasan tűrj be a szoknyába, ez a hanyagság most úgyis divatos. A bővülő szoknya a vékony lábaidra tereli a figyelmet, és keskenyíti a csípőd vonalát.

Így csillogj, ha széles a csípőd!

Ha széles a csípőd, nem árt a felsődre korlátozni a csillogást. Amennyiben mégis ragaszkodsz a flitteres szoknyához, nadrághoz, viseld semleges színű, egyenes vonalú, hosszított blézerrel vagy kardigánnal.

A csillogó szoknyát bordázott, lágy esésű pulóverrel úgyszintén felveheted, és nem baj, ha a felsőd picit rálóg a szoknyára. A magas derekú nadrág karcsúsítja a sziluetted, a csillogó, hosszított kabátka pedig nem zavarja az alakodat, hiszen egyenes szabásával keskenyíti a csípő vonalát.

  • Megosztás:
hirdetés