A Dolce & Gabbana ismét Szicíliába invitál minket, ám ezúttal nagyobbat ugrott az időben Domenico Dolce és Stefano Gabbana, hogy barokkos túlzással ültethessék át őszi kollekciójukba az antik tükrök és festmények cikornyás aranykereteit, a díszpárnák és faliszőnyegek pazar hímzéseit, illetve a gazdagon díszített oltárterítők finom csipkéit.

Bár úgy gondolom, nem is kellett olyan sokat visszalépniük az időben, hiszen akad olyan autentikus szicíliai halászfalucska, ahol még ma is megtalálhatóak ezek az elemek: nem kizárt, hogy az odalátogatót kövérangyalkás szentkép vagy cifra faliszőnyeg fogadja, ha belép a sarki fűszerboltba, ám azon sem lehet meglepődni, ha egy-két hangulatos kocsmában csipketerítő díszeleg a tévén.

Az olasz vallásos ünnepek pompája, a védőszentekhez köthető karneválok díszöltözékei, valamint a barokk korszakból kiemelt fényűző díszítések egyaránt felfedezhetőek a tervezőpáros új kollekciójában, mely kissé elrugaszkodott ugyan a hordhatóság talajától, de szerintem zseniálisan kreatív. A végeredmény egyszerűen szemet gyönyörködtető!

  • Megosztás:
hirdetés