Donna Karan számára a tél egyet jelent a hatalmas ruhákkal, amibe alaposan beleburkolózhat az ember – legalábbis ez derül ki a DKNY őszi-téli kollekciójából. A ruhákban a modern diavtot ötvözték a kilencvenes évek stíluselemeivel, és a márkától megszokott nagyvárosi stílus is visszaköszön az összeállításról.

Hatalmas melegség

A kollekció darabjain a küllem mellett a praktikum is szerepet kapott: a kötött pulóvereket nem csak állatmintával vagy különleges nyakrésszel látták el, de meleg és kényelmes viselet lett belőlük. Nagyon jellemző a DKNY őszi-téli összeállítására az oversize, vagyis túlméretezett fazon, ami szintén jól jön hideg időben.

A nagyméretű pulcsik mellett nőies, a test vonalát követő ruhák is készültek, és a tavalyi őszi-téli kollekcióval ellentétben itt most nem a fekete szín dominált, hanem vibráló, élénk árnyalatokat is használtak. A kiegészítők esetében viszont még mindig a fekete szín a jellemző.

Nem spóroltak az anyaggal a kabátok esetében sem: itt is megtalálhatók az oversize fazonok, a köpenyszerű szabás és a hosszú kabát, de felbukkant egy-egy kisebb, derékig érő dzseki is.

A kabátokra is jellemző a letisztultság és a minimál stílus, mint ahogyan a modellek sminkjére és frizurájára is. A kollekció bemutatóján hanyag eleganciával egyszerű, kiengedett hajakat vonultattak fel, és a makeup is egészen visszafogott volt.

  • Megosztás:
hirdetés