Eredetileg túracsizmának szánták, így valószínűleg még a gyártók is meglepődtek, amikor egy divatos öltözködési stílus és szubkultúra szimbólumává vált.

Az L.L. Bean nevű márka szabadtéri sportokhoz és kempingezésekhez gyárt felszereléseket, ruházati cikkeket, illetve cipőket és egyéb kiegészítőket. Bizonyára nagy meglepetést okozott a cég számára, amikor egyik ikonikus túrabakancsuk, a bőrszárú, félig gumival bevont lábbelijük már nemcsak a természetjárók körében aratott osztatlan sikert, hanem a divat is piedesztálra emelte.

Nem is csak szimplán divatba jött, hanem az úgynevezett preppy öltözködési stílus jelképévé vált. A sportos eleganciát egészen egyedi módon éltető preppy az amerikai elit iskolák gazdag növendékeinek szerelését idézi elénk: klasszikus, visszafogott zakók, minőségi, természetes anyagok, rakott szoknyák, kockás minták, kötött kardigánok, pufi mellények, garbók és bakancsok jellemzik eszköztárát, melynek uralkodó eleme lett az L.L. Bean túrabakancsa.

Tavaly ősszel és az idei szezonban is szinte rendszeresen felbukkan a divatbloggerek posztjaiban, és az Instagramon sem nehéz rátalálni, hiszen minden harmadik őszi avarban pózolós képen ez a lábbeli látható. Azt a legjobb indulattal sem lehet rásütni, hogy szép darab, de legalább valóban praktikus, különösen, ha latyakos, esős időről vagy hólepte utakról van szó. Átmeneti és téli, bundás változatban is kapható, sőt, a márka hivatalos webshopja Magyarországra is szállít, így már csak idő kérdése, mikor terjed el nálunk is ez a csodapéldány.

 

  • Megosztás:
hirdetés