Bár idén nyáron szép számmal akadnak alakbarát trendek, azért bőven találni olyat a divatos holmik között, ami optikailag dúsítja az idomokat.

Ha szeretnéd elkerülni, hogy sok kilóval többnek tűnj a valóságnál, az alábbi ruhadarabokat és kombinációkat inkább hanyagold, mert mindegyik erősen kövérít!

Formátlan zsákruhák

A telt nők közül sokan abba a hibába esnek, hogy túlságosan laza fazonú ruhákat választanak, az ápol és eltakar elve jegyében. Ám a nagyon bő ruhadarabok épp az ellenkező hatást érik el, az ívek eltűnnek, a test formátlanná válik, és úgy tűnik majd, hogy mindenhol akkora méretű, mint a legszélesebb pontja. Mindenképp olyan ruhát válassz, ami derékban karcsúsított, felfelé és lefelé pedig bővül. Ez kiemeli a keskeny derék kontúrját, a problémás részeket pedig elfedi, és így elérhető optikailag a homokóra alak.

Póló a ruha alá

Mostanában nagyon trendi a nyitott, spagettipántos vagy teljesen ujjatlan ruhák alá fehér pólót húzni. Ettől azonban a váll szélesebbnek, a nyak rövidebbnek és vastagabbnak tűnik, a mell vonala pedig egybeolvad a felsőtestével. Ha úgy érzed, hogy a ruha túl sokat mutat, inkább egy vékony kardigánnal vagy kigombolt, blézerként viselt blúzzal fedd el a karjaidat, válladat. A réteges öltözködéssel egyébként minden évszakban vigyázni kell, mert nagyon könnyű tönkretenni vele az alakot.

Sűrű minták

A leopárdminta és a hasonló, apró, de sűrű motívumok is divatosak, ám ezekkel nagyon vigyázni kell, mert fokozottan kövérítenek, főleg akkor, ha olyan ruhadarabra kerültek, mely a testre simul, például egy ceruzaszoknyára. A szűk szoknya egyébként csak akkor lehet jó választás, ha sötét színű, lehetőleg olyan, feltűnőbb felsővel párosítva, ami elvonja a figyelmet a csípőről.

  • Megosztás:
hirdetés