Lassan a nyár vége felé araszolunk, így a teljesen nyitott szandálok kezdenek kikopni a kirakatokból. Ha olyan divatos fazonra pályázol, amit ősz elején sem kell a szekrénybe száműznöd, az alábbi zárt orrú cipők közül válogathatsz.

A szezonváltás időszaka hozhat hideget, meleget, így nincs könnyű dolga annak, aki új cipőben gondolkodik. Ám az évszakvégi kínálat már egy kicsit az ősz hangulatát és trendjeit is előrevetíti, így talán egyszerűbb előrelátóan gondolkodni.

Divatos zárt orrú cipők

A zárt orrú cipők nem feltétlenül jelentenek melegebb fazont, de kétségkívül még ősz elején is praktikusnak bizonyulnak. Egyes modellek, mint az oldalt nyitott, elöl zárt balerinatopánok, vagy a vászonborítású espadrilles félcipők, a nyári melegben éppúgy szóba jöhetnek, mint hűvös, de száraz napokon.

Az éktalpú szandál szintén beférkőzött az új kollekciós darabok közé, éppúgy, ahogy a kocka- és törpesarkú körömcipő, valamint a zárt orrú szandál, amely hagyja szellőzni a lábat, de a későbbiekben még vékony harisnyával is viselhető. A sneakerek és loaferek a nyári-őszi ruhatárból sem hiányozhatnak, ezért ezek ilyenkor a legnépszerűbb átmeneti fazonok.

A zárt orrú cipők visszafogott – bézs, fekete és fehér – színváltozataival, valamint állatmintás díszítőelemeivel nem lehet félrelőni, hiszen ezek mindkét szezonban divatosak. Bár a nyár végi leárazásokon még javában találkozhatsz mokaszinokkal és edzőcipőkkel, ráadásul töredékáron, nem árt figyelembe venni a keresésnél, hogy legtöbbjük már csak egy-egy méretben kapható. Ha lemaradtál róluk, nem kell csüggedni, ezekre a kreációkra az új kollekciókban is ráakadhatsz.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés