Carolina Herrera tavaszi kollekciójában a varrás helyett az anyagok okos kombinálása adja a ruhák formáját és stílusát. A tervezőnő olyan darabokat álmodott, ahol az egyberuha funkcionálhat blúzként és szoknyaként is, és a mostanában oly divatos áttetsző anyagok ízlésesen jelennek meg.

Carolina Herrera tavasz 2016

Bár találni benne az átlátszó anyagot, mégis anélkül tűnik ki a tavaszi kollekciók közül Carolina Herrera összeállítása, hogy a modellek villantottak volna a kifutón. A ruhák ugyanis nem megbotránkoztatók, hanem egyszerűen ötletesek a varrás helyett használt anyagváltakozás és a különleges rétegezés miatt.

Nem csak gallért, ráncolást és zsebet varázsolt a ruhákra ez a megoldás, de más, látványos mintákat is megjelenített így a tervező. Jellemző, hogy középre helyezte a hangsúlyt, így a ruhák karcsúsító hatása is érvényesül.

A kollekció további különlegessége a szintén meghatározó 3D minta, amelyet egyes daraboknál a másik jellegzetességgel, az anyagváltakozással kombinált, más ruháknál viszont önmagukban jelenített meg.

  • Megosztás:
hirdetés