Carolina Herrera kifinomultan ötvözi a klasszikus, nőies stílusjegyeket a modern luxusdivat jellemzőivel. Ruhái sohasem hivalkodóak, inkább a gyönyörű, nemes anyagokkal, az időtlen, örökzöld fazonokkal, a harmonikus színpárosításokkal és a jól eltalált mintázatokkal keltenek feltűnést. A jólöltözöttség alapfogásait a kora őszi, valamint az őszi-téli szezonra tervezett kollekcióból is érdemes ellesni.

Már a pre fall-gyűjteményben is megfigyelhetők a mintás szövetek, melyek a jóslatok szerint hamarosan visszatérnek a nőies nők ruhatárába: az álomszép selyembrokátok, a csomós felületű, tarka tweed anyagok, valamint a tyúklábmintás gyapjú holmik a kortalan eleganciát keltik életre.

Az őszi-téli repertoárban folytatódik ez az irányvonal, ám a tengerész stílus újraértelmezése is megjelenik. A tervezőnő nappalra tengerészkék kosztümöket és kabátkákat tervezett, az estélyi öltözékek világába pedig belecsempészte a klasszikus tintakéket. Nappal a nehézkes szövetek, éjjel a könnyedebb anyagok dominálnak, mint a szellős selyem-muszlin és a csipke. Őszi előrejelzésében a nyomott mintákról sem feledkezett meg a divatház: a digitális motívumok kicsit bohókásabbá, modernebbé varázsolják a múltidéző szabásvonalakat.

  • Megosztás:
hirdetés