A biciklihez általában kényelmes, sportos öltözéket társítunk, de manapság, amikor már mindennapos közlekedési eszközként tekintünk rá, a szabályok picit felülíródtak.

Sokan azért mondanak le arról, hogy bringával járjanak be dolgozni, mert úgy gondolják, a mindennapos öltözködés így nagyobb fejtörést okozhat. Valóban oda kell figyelni egy-két dologra: például, hogy ne legyen túl mini, sokat villantó vagy túl hosszú a ruha, amibe esetleg belekaphat a szél. A dekoltázst is át kell ilyenkor gondolni, és persze nem árt kényelmes cipőt húzni a biciklizéshez.

Párizsban, New Yorkban és Amszterdamban már bevett szokás, hogy a bicajos nők mindig tartanak maguknál a hátizsákban egy csinosabb cipőt, amit a munkahelyükön át tudnak venni. A blézerben, kiskosztümben, szoknyában biciklizés már nálunk is kezd elterjedni, hiszen egyre többen választják a reggeli közlekedésnek ezt az egészségesebb módját, mármint, hogy két keréken gurulnak el a munkahelyükre.

A francia nők többsége csodával határos módon magas sarkú cipőben is tud bringázni, ám mi ezt semmilyen formában nem ajánljuk, mert roppant balesetveszélyes. Az alábbi szettek között is láthatsz olyan összeállítást, ahol a cipő sarka nem éppen a lapos kategóriába sorolható, de inkább a már említett hátizsákos módszert javasoljuk.

  • Megosztás:
hirdetés