A legendás brit luxusmárka, a Belstaff 1924-ben jött létre, kihasználva a gazdagok újdonsült autómobil és motorbicikli mániáját a húszas-harmincas években, mely futótűzként terjedt. Új sport volt születőben, a motoros dzsekiket gyártó divatház pedig eleget tett a friss igényeknek. A Trialmaster kabát bevezetésétől számítva, vagyis 1948 óta a Belstaff piacvezetőnek számít a motoros felsőruházat gyártásában. Ám nemcsak a motoros dzsekik, és autós kabátok divatát indította el, hanem legendát teremtett.

A Dél-Amerikában tett motoros expedíciója során Ernesto „Che” Guevara is a Trialmaster kabát egyik korai változatát viselte, melynek viaszos burkolata megvédte őt az esőtől. Leonardo DiCaprio szintén Belstaff-dzsekiben szerepelt a 2004-es Aviátor című filmben, mely elengedhetetlen volt ahhoz, hogy hitelesen jelenítse meg a filmvásznon a hollywoodi filmproducert és légi mágnást, Howard Hughes-t.

A régi szép időkre és a kezdetekre emlékezve, a divatház amerikai kreatív igazgatója, Martin Cooper most egy vintage gyűjteménnyel rukkolt elő télre, mely női és férfivonalon egyaránt a gyökerekhez tekint vissza. Ez az őszi-téli kollekció főként a kabátokról szól, melyek az autózás és a motorozás korai fénykorát és a Belstaff régi stílusát elevenítik fel. A fazonok azonban mai luxusjegyekkel is gazdagodtak, miközben megőrizték a jól bevált szabásvonalakat. Bár a motorsporthoz már kevésbé kötődnek, van egy kivételes előnyük: mindegyik alaknyújtó és karcsúsító hatással bír, mely a vastag anyagok esetében különösen megszívlelendő.

  • Megosztás:
hirdetés