A bársony finom, nemes, elegáns anyag, aminek szinte bérelt helye van az ünnepi megjelenésben. A karácsonyi kollekciókat a flitterek mellett a tükörbársony uralja, aminél keresve sem találnánk tökéletesebb viseletet. Az üzletek elképesztően nőies kreációkat alkottak, amelyek csak tovább emelik a hangulatot!

hirdetés

A bársony nem számít újdonságnak, hiszen már évszázadokkal ezelőtt is az előkelő megjelenés részét képezte. Az uralkodók egyik legkedveltebb anyaga volt, amellyel letisztultságot és eleganciát sugároztak. Lassan beszivárgott a hétköznapi viseletbe, majd a diszkókorszak tette naggyá, hiszen az igazán belevaló nők tetőtől talpig tükörbársonyban parádéztak.

A bársony egyszerre nőies és ünnepi

A retró divathullámon szörfözgetve, újabb lendületet vett a bársonyimádat, ennek köszönhetően minden irányzatban felbukkan ez a kedvelt anyag: a visszafogott ruhákat éppúgy megbolondítja, mint a nőies zakókat. A viselése kifinomultságot, eleganciát sugároz, és a legegyszerűbb szabásvonallal is nagyszerűen muzsikál.

A bársony egyik nagy előnye, hogy már önmagában látványos, így nem szükséges túlbonyolítani a dolgot. Az egyszerűbb kiegészítőkkel is megállja a helyét, ám a csillogóbb darabokkal szintén jó barátságot ápol! A flitteres kreációkkal ellentétben kényelmes, hiszen a puha anyag lágyan öleli körbe a testet, így otthoni ünnepléshez egyaránt ideális. 

Az ünnepi kollekciók meghatározó részét alkotják a bársonyból készült kreációk, így lépten-nyomon ebbe az anyagba botlunk. Csodaszép, ultranőies darabokat rendeztük egy csokorba, így talán megkönnyíthetjük a döntést.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés