A bandeau vagy más néven csőtop, nagy sláger volt a ’90-es években, és most újra meghódította a világot. Ki ne emlékezne a TLC nevű lánybandára és Britney Spearsre, akik baggy nadrággal párosították a csőtopot, és úgy ropták a színpadon?

hirdetés

Pedig valójában a ’90-es években is visszatérőnek számított, ugyanis a fazon már a ’40-es években is létezett. Akkoriban jött divatba a kétrészes fürdőruha, és a bikini felsőrészét nevezték bandeau-nak. Később a hippik vették birtokba a ’70-es években, na és persze a diszkóból sem hiányozhatott a sokat mutató darab.

Tény, hogy a jó alak elengedhetetlen hozzá, viszont vannak hosszított fazonúak is, így az is viselheti ezt a pánt nélküli darabot, akinek nem tökéletes az alakja. Persze csalni is lehet, hiszen egy magas derekú szoknyával vagy nadrággal viselve épp, hogy látszik valami a pocakból.

Nagyon jól mutat önmagában vagy blézerrel, farmerdzsekivel is, sőt ing alá úgyszintén felveheted, ha túl átlátszó, de a nagy melegben nem akarsz trikót venni. Most különösen érdemes lecsapni egyre, hiszen a leárazások miatt jóval jutányosabban juthatsz hozzá egy-egy klassz darabhoz. A galériában mutatjuk, melyik üzletekbe érdemes betérned.

Kiemelt kép: Getty Images/Christian Marquardt.

  • Megosztás: