A maxi divat nemcsak a magas nőké, bár tény, hogy sokan mellényúlnak a fazonválasztásnál, így gyakran megesik, hogy a hosszú lebernyeg csak még jobban összenyomja, tömbösíti viselője alakját. Ha alacsony vagy, éppúgy bevállalhatod a most divatos maxiruhákat, viszont néhány szabályt muszáj betartanod, amennyiben nem akarsz a saját alakod ellensége lenni.

Először is kerüld el a többszínű, kaotikus, nagyon kontrasztos mintákat, és a keresztben szabott, vízszintes fodrokkal díszített kreációkat. A széltében futó csíkozás sem jó barátja az alacsony termetnek, különösen, ha rövid lábakkal és néhány plusz kilóval rendelkezel.

A függőleges és átlós minták azonban előnyödre válnak, csakúgy, mint a hosszanti gombsorok, cipzárak, szabásvonalak. A monokróm ruhákat megtörő, függőleges redők csodát tesznek a rövid lábakkal, illetve az egész sziluettet megnyújtják, mivel folytonos vonalban, felfelé vezetik a tekintetet. A kiegészítőkkel szintén csalhatsz: viselj telitalpú szandált vagy magas sarkú cipőt, és dobd fel a szetted egy kalappal, mely megtoldja a magasságod. Felejtsd el a vastag, csípőre csúsztatott öveket, mert lecsalnak pár centit a virgácsaidból.

  • Megosztás:
hirdetés