Karl Lagerfeld múltidéző ruhaegyvelege a klasszikus francia rózsakert színvilágával köszönti a tavaszt. Kissé színpadias lett a felhozatal, de néhány elemét szívesen viselnénk.

Karl Lagerfeld elmondása szerint a tavaszi couture kollekció spontán ötletek alapján született meg. Nem a mai trendek vezérelték, ám azért modern sziluettjei is akadnak. A Chanel gyűjteménye olyan, mint egy kollázs: az 1800-as évek lenyomatai éppúgy érzékelhetők egyes fazonokban, mint a húszas-harmincas évek inspirációi. A kifutón egy romantikus francia kert elevenedett meg szökőkúttal és rózsákkal, melybe nem volt nehéz belelátni a francia kisasszonyokat pasztelles tavaszi ruháikban.

Csillogó szálakkal átszőtt kelmék, tolldíszítések, csipkés és tüllös anyagok bukkantak fel az újraértelmezett ruhákon, és persze a Chanel védjegyévé vált buklé szövet sem maradhatott ki a kissé eklektikus, de jól felépített repertoárból. A nagyestélyik egy csöppet színpadiasra sikeredtek, de a jelmezbáli fazonok mellett a klasszikus, sikkes báli ruhák is megtalálhatóak. A múltidéző menyasszonyi ruhák szintén helyet kaptak ebben a romantikus vízióban, melyek szabása modern hatásokkal keveredik.

  • Megosztás:
hirdetés