Ahogy a külsőnk, úgy a személyiségünk, sőt, az ízlésünk is változik idővel, ez pedig természetesen az öltözködésünkben is megjelenik. A stylist segít eligazodni a divat útvesztőiben.

Sokkal többet elmond rólad a sajátos, egyéni stílusod, mint az, ha csak személytelenül lemásolod a divatot. Lakatos Márk és a Fashion Days egy új szemléletmódot ajánl stílusváltásra, ha úgy érzed, megváltoztak az igényeid: ismerd meg az adottságaid, légy merész, kísérletezz, és ne csupán az aktuális divatra hagyatkozz! Erre buzdít mindenkit a stylist, a Fashion Days “Öltözz az élethez, amire vágysz!” kampányával.

A Fashion Days kampányának női modelljei: Csilla, Fanny, Johanna és Betti.

Hogy mindezt szemléltesse a gyakorlatban is, Márk meginvitált hat izgalmas embert egy átalakítással egybekötött fotózásra. Ők nem profi modellek, de szívesen vettek részt ebben a stíluskirándulásban, és számos új ötlettel lettek gazdagabbak, melyekből mindenki ihletet meríthet. Lakatos Márk szerint a következő öt divattipp a legfontosabb saját stílusunk kialakításában.

Nincsenek divatbakik, a szabályokat te diktálod!

Az, hogy mit veszünk fel reggel, az egész napunkat meghatározza, ezért az első és legfontosabb szabály, hogy azt viseld, amiben jól érzed magad. Ezt pedig ne más döntse el helyetted, az öltözködés ne stresszforrás vagy megfelelési kényszer legyen.

Csilla fekete szoknyában és farmerdzsekiben érkezett a fotózásra, amit fiatalos, élénk színekre és mintákra cserélt. Új szerelésében úgy kávézgat az Opera előtt, akár egy filmsztár!

Hagyatkozz az érzéseidre, mert, ha jól érzed magad valamiben, azt mások is látni fogják rajtad, a pozitív kisugárzás pedig az egyik legjobb kiegészítő, amit viselhetsz. Nincs divatrendőrség, aki megmondja, mit vegyünk fel, és mit ne: viseljük azt, amiben komfortosan érezzük magunkat, és ne azt, amit a társadalmi konvenciók diktálnak.

A kiegészítők játéka, a kényelem és a színek összhangja nagyon sokat számít az öltözködésben.

Inspiráljon a téged körülvevő világ!

Örök kérdés, hogy honnan merítsünk ihletet. Márk szerint mindenki könnyedén megtalálhatja az őt leginkább kifejező ruhadarabokat, hiszen az inspirációt megadja hozzá a környezetünk.

A középső képen látszik, hogy Betti színes ruhában érkezett a fotózásra. Laza, derűs természetével úgy hozta összhangba Lakatos Márk az élénk tónusokat, hogy közben a nőies kisugárzását is kiemelte.

Járjunk nyitott szemmel, és akár egy színesre festett házfalon vagy egy zöldségesbolt kirakatában is észrevehetjük a legjobb színkombinációkat, melyeket beépíthetünk az outfitünkbe.

Betti átalakulását a természet ihlette: a zöld mintás nyári ruhát szalmakiegészítők dobják fel. Nyárias, vízkék maxiruhájához remekül passzol férje, Gergely öltözéke.

Legyél felfedező, kísérletezz bátran, és tekintsd jó bulinak a divatot!

Soha ne felejtsük el, hogy a divat tulajdonképpen jó szórakozás, melyben bátran kiélhetjük fantáziánkat. Tekintsük kiindulási pontnak az alkatunkat, az élethelyzetünket, valamint az életmódunkat, és elsősorban ezekhez válasszunk ruhadarabokat.

Johanna klasszikus fekete-fehérben érkezett a fashiondays.hu fotózására, Márk azonban olyan új stílust varázsolt neki, melyben merész mintatársításokat alkalmazott.

Vásárlás közben pedig legyünk merészek, bátran kísérletezzünk, próbáljunk ki új stílusokat is, és ezt ma már gyakorlatilag kockázatmentesen megtehetjük, hiszen mindent vissza lehet vinni vagy küldeni. Hallgassunk a megérzéseinkre, legyünk bátor felfedezők, és használjuk ki a divatban rejlő korlátlan lehetőségeket!

Ne csak az aktuális divat szerint élj!

Ez az a szabály, amit mindig, minden ruha kiválasztásánál érdemes szem előtt tartani. Azért, mert valami divatba jön, nem kell mindenkinek azt hordania, hiszen nem mindenkinek áll jól.

Bundy Gergő egyszerű oufitben érkezett, és egy igazi klasszikus összeállítást kapott, ami megunhatatlan: farmer, bőrdzseki, mintás póló és egy ikonikus Ray-Ban-napszemüveg tette tökéletessé a megújult stílusát. Csizmadia Gergely öltözékében a most divatos növényi motívumok és sötétkék színek is helyet kaptak.

Legyünk mindig kritikusak a friss trendekkel szemben, és válasszuk ki az aktuális szezonális kínálatból azokat a darabokat, melyekkel igazán tudunk azonosulni, valamint ne feledjük, hogy a hirtelen jött divathóbortok ugyanilyen hirtelen tudnak a semmibe veszni.

Légy újra gyerek!

Gyerekként az egyik legjobb buli a farsang volt, szerettünk jelmezekbe bújni, hogy azzá váljunk, akivé csak szeretnénk, akinek csak megálmodtuk magunkat. Miért ne tehetnénk meg ezt felnőttként is, ezúttal a divat színterén?

Fanny opera-énekesnőnek készül, ezért Márk nem fogta vissza magát: színes, élénk, feltűnő darabokat javasolt neki, melyekben már az utcán is úgy érezheti magát, mint a reflektorfényben.

Öltözzünk fel ahhoz az élethez, amire vágyunk, merjük megmutatni a céljainkat a külsőnkben is! Bátran játszhatunk a mintákkal, színekkel, fazonokkal és kiegészítőkkel, pont olyan felszabadultan, mint egy gyerek.

A Fashion Days Öltözz az élethez, amire vágysz! kampányának modelljei:

Nzala Dorothy Fanny tanuló, operaénekesnek készül.
Horváth Johanna eladó, stylist.
Kemény Csilla rendezvényszervező.
Rausch Bettina smink- és maszkmester, valamint férje, Csizmadia Gergely színész.
Bundy Gergő szakács, a Konyhafőnök VIP és a Survivor versenyzője.

Stylist: Lakatos Márk.
Fotók: Viszlay Márk.

  • Megosztás:
hirdetés