A zabkása laktató, és remek fehérjeforrás reggelire, emésztésserkentő hatását pedig még inkább fokozhatod, ha gyümölcsökkel kombinálod. Antioxidánsokban, rostokban gazdag recepteket mutatunk!

hirdetés

 

Ha jellemzőek rád a sietős reggelek, régóta tervezgeted, hogy egészségesebb életmódot folytatsz vagy ínyencként szükséged van arra, hogy valami igazán finommal indítsd a napod, akkor a zabkása gyümölcsös kombinációit neked találták ki!

Egyszerű elkészíteni, épp ezért, a nap bármely pontján gyors segítséget nyújt, ha már fogytán van az energiád. Egy adag zabkása tökéletes vitamin-, ásványi anyag- és fehérjeforrás a nap hátralevő részére. Tele van az emésztés szempontjából különösen fontos rostokkal, és rendszeres fogyasztása segít stabilan tartani a testsúlyt. A zab esszenciális amino- és zsírsavakat, B-vitaminokat, E-vitamint, magnéziumot, vasat, cinket, és vízhajtó hatású káliumot is tartalmaz.

Finom és egyszerű receptek reggelire: a laktató zabkása percek alatt elkészül

A zabkása elkészítéséhez használhatsz vizet és tejet egyaránt, legyen az állati vagy növényi eredetű. Nyugodtan kísérletezhetsz a hozzáadott folyadék mennyiségével, így akár fél és két csésze víz között is variálhatsz attól függően, hogy sűrűbb vagy lágyabb állagra vágysz. A kiválasztott hozzávalóval körülbelül 5-10 percig, lassú tűzön folyamatosan kevergetve főzd puhára a zabot.  Érdemes finomított zabpelyhet venni, mert az hamarabb elkészül. Amint kihűlt, hozzáadhatod a kedvenc gyümölcseidet.

Habár egyszerűbb és kényelmesebb megoldásnak tűnik kosárba dobni a tasakos zabkását a boltban, mégis vannak hátulütői, ugyanis ezek hozzáadott cukrot, tejport és mesterséges aromákat, színezéket is tartalmazhatnak. Néhány előre kigondolt, és saját ízlésed szerint ízesített zabkásarecepttel azonban nem csak a pénztárcádnak, hanem a szervezetednek is kedvezhetsz.

Fantáziadús, de egészséges ízesítés

A fantázia szabadon szárnyalhat: a zabot lehet friss, fagyasztott vagy aszalt gyümölcsökkel kombinálni. Az utóbbinak azonban magasabb a cukortartalma, ezért nem árt óvatosan adagolni. Továbbá magvakat, dióféléket, reszelt almát, fahéjat, túrót, natúr joghurtot, sőt, matcha teát is keverhetsz a kásába.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés