A bugyimodellek sokat tesznek azért, hogy úgy nézzenek ki, ahogy, erről sokan beszéltek már, a téma általában a novemberi Victoria’s Secret bemutató környékén kerül elő.

A cég azonban már többször került bajba amiatt, hogy a modelljeiket túlságosan is retusálták a katalógusban, illetve a webáruházuk képein. Most azonban egy bennfentes szólalt meg a Refinery29-nak, és mesélt arról, hogy milyen is volt a fehérneműóriásnak dolgozni.

Photoshop-trükkön Victoria módra

A grafikuslánynak, akiről nem árultak el többet, mert még mindig ezen a területen tevékenykedik, elege lett abból, hogy nemlétező nőket állít elő a számítógépén. Azt mondta az amerikai lapnak, hogy tisztában van azzal, hogy rossz, amit tett, és szeretné, ha az emberek megértenék, mennyire nem valóságosak a nők a képeken a fejük búbjától a kisujjuk körméig. Nézzünk néhány példát, mit kellett retusálnia.

  • Sok modell nem veszi a fáradtságot a szőrtelenítésre, mert tudja, hogy a bikinivonalat és a hónaljat úgyis világosítják, lágyabbá teszik, és eltűntetik az utolsó szőrszálat is.
  • Sokszor a bikinik alá fehérneműt vesznek, hogy a mell jobban kerekedjen. Persze a kilógó melltartót később leszedik a képről. Ez különösen a pánt nélküli bikinifelsőknél fordult elő, hiszen ott aztán tényleg elképzelhetelen bármilyen push-up hatás.
  • A grafikusnő nem találkozott még olyan modellel, akinek ne lett volna hajpótlása vagy ideiglenes póthaja. Az is az ő feladata volt, hogy ebből természetes sörényt varázsoljon, az esetleges csomózást eltüntesse.
  • A túl vékony modellekre húst kellett pakolni. A szemeket és a fogakat pedig fehéríteni.
  • A legdurvább azonban az volt, amikor testrészeket rakott át egyik modellről a másikra.

Érdekes vallomás, és fontos is tudatosítania az embernek magában időről időre, hogy nem valós, amit lát. A Victoria’s Secret nem kommentálta a dolgot. 

  • Megosztás:
hirdetés