Manapság számtalan olyan esztétikai kezelés között válogathat az ember, amik nem járnak műtéti beavatkozással, de hasonlóan jó eredményekre lehet számítani az adott probléma megoldását illetően. A velashape kezelés egyike ezeknek, amivel a narancsbőr csökkentése és a testkontúrok javítása érhető el.

Narancsbőr, striák és zsírpárnák ellen velashape

A hollywood-i sztárok között nagyon népszerű eljárásnak számít, többek között Kim Kardashian is esküszik rá. Itthon is egyre több követőre talál, hiszen fájdalommentes, biztonságos és hatékony. A velashape kezelés egyedülálló, hiszen négyféle technológiát alkalmazva járul hozzá a tökéletesebb bőrképhez.

Az eljárás során, ami 30-45 percet vesz igénybe, egy olyan eszközzel masszírozzák a testet, ami infravörös fényt és bipoláris rádiófrekvenciát bocsájt ki. Ők ketten felmelegítik a testszöveteket, valamint serkentik a kollagén és elasztinképződést.

A testet körülbelül negyven fokra melegítik fel, ami már elegendő ahhoz, hogy a kezelés során használt eszközön lévő pulzáló vákuum és görgős masszázsfej fellazítsa a bőr alatti kötőszövetben lévő zsírsejteket, és elősegítsék azok méretének csökkenését, majd lebomlását. A zsírsejtek felhalmozódását a lassú anyagcsere okozhatja, ami a velashape kezeléssel nagyban javítható.

Elsősorban a karok, a has, a fenék, a combok és a toka területén alkalmazható az eljárás, aminek elsődleges célja a narancsbőr és a test körvonalának csökkentése, valamint a bőr textúrájának javítása. Hatására feszesebb, fiatalosabb, egyenletesebb felszínű lesz.

A velashape több fronton hat a testre, például javítja a nyirokkeringést is, ami, ha nem megfelelően működik, a méreg- és salakanyagok felhalmozódásához vezet. A belassult nyirokkeringést a kevés testmozgás idézheti elő, ami nemcsak zsírpárnák, de laza kötőszöveti állomány kialakulásához is vezet.

Ennek nyomán alakulhat ki a narancsbőr és a toka, amik a nők nagy százalékát érintő zavaró esztétikai problémává alakulnak. A velashape kezelés hozzájárul a test jobb vérkeringéséhez, így a sejtek több oxigénhez jutnak, elindítva a zsírbontást. Ezen kívül a bőrsejtekben felgyúlt felesleges folyadékot is a nyirokrendszerbe juttatja.

A velashape mellékhatások nélkül hat, de előfordulhat utólag enyhe izomláz érzet vagy bőrpír, melegségérzés. A kúra általában hat alkalomból áll, ami hat hét alatt végezhető el. A kúra után továbbra is javasolt havonta egyszer fenntartó kezelésre járni, hogy az eredmény hosszantartó legyen. Egy kezelés körülbelül 15 000 forintba kerül.

Erősen visszeres területeken nem javasolt a velashape, de például kiváló regenerációs alapot nyújt zsírleszívás vagy szülés után is, hiszen a terhességi csíkok és a striák mértéke jelentősen csökkenthető vele.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés