A tüllszoknya nagyon divatos, de csak kevés helyen lehet kapni, és sokszor olyan áron, ami nem túl pénztárcabarát.

A jó hír, hogy házilag is elkészítheted, ráadásul varrás nélkül, és senki sem mondja majd meg, hogy épp egy DIY-ruhadarabot lát rajtad.

Tüllszoknya házilag

Szerencsére a következő módszer egyáltalán nem igényel kézügyességet vagy varrótudást, mindössze két alapanyagot, időt és sok türelmet. A hozzávalókat például méteráruboltban is beszerezheted.

Erre lesz szükséged:

  • vastag szalag vagy gumiszalag
  • tüll anyag

A hozzávalók mennyiségének meghatározásánál egy kis számolásra lesz szükséged. A szoknya alapja a szalag, ennek hosszúsága a derékbőségednek pont kétszerese legyen. A tüll anyagnál is a derékbőségre lesz szükség: centiméterenként úgy 8,5 centivel számolj, ha tehát 70 centis a derekad, körülbelül hat méter tüllt használsz majd fel.

A tüll anyagot vágd fel egyforma szélességű csíkokra. Ezek hosszúsága a szoknyád hosszának kétszerese vagy egy kicsivel több legyen. Hajtsd félbe a csíkot, helyezd a gumiszalag közepére, majd a huroknál bújtasd át saját magán úgy, hogy egy csomó jöjjön létre.

Ezt folytasd, amíg végig nem érsz, majd kösd össze magadon a szoknyát. Gombot vagy patentot is erősíthetsz a gumiszalag két végére. Az alábbi videón megnézheted a csomózási technika pontos menetét, a lényeg 4:50-nél kezdődik.

  • Megosztás:
hirdetés