Aki állandóan szemüveget visel, jól ismeri az őszi-téli szezonban bosszantóan gyakran jelentkező problémát. Így orvosolhatod egy filléres módszerrel!

A szemüveg viselése válogatott bosszúságokkal jár: kilazul a szár csavarja, folyton lecsúszik az orrnyeregről a keret, és még a lencse is gyakran bepárásodik. Az okuláré megvásárlásakor persze lehet kérni páramentesítő réteget a lencsékre, ami természetesen még nagyobbra duzzasztja a szemüveg egyébként sem potom árát.

Nem mellesleg, örökké sem tart, egy idő után elillan a hatása, és a szemüveg párásodni fog. Főleg az őszi-téli szezonban tud zavaró lenni, amikor a szemüveges egyén kénytelen azzal szembesülni, hogy időről időre még az orráig sem lát: ehhez elég felszállni egy jól fűtött tömegközlekedési eszközre, belépni egy trópusi meleget imitáló bevásárlóközpontba, vagy bedugni az orrunkat a sálunkba, amikor fázunk, esetleg elfogyasztani egy meleg levest, teát.

Úgy tűnik, nemcsak szakszerű, drága megoldás akad erre a problémára, hanem egy filléres házi praktika is hatásos. Ha szappannal dörzsölöd át a lencséket, és nem mosod le, csak puha ruhával áttörlöd őket, egy darabig nem fog párásodni az üveg. További szemüvegmentő trükköket is találsz a rövidke videóban.

  • Megosztás:
hirdetés