Sokan úgy vélik, hogy a gömbölyded idomok eleve meghatározzák, illetve szigorú szabályok közé szorítják az öltözködést, hiszen a picit is merészebb, színes, mintás kreációk úgyis megbosszulják a könnyelmű választást azzal, hogy még jobban felhívják a figyelmet az alak teltségére. A fekete slankító hatása persze aranyat ér, ám egy jó szabás képes arra, hogy ellensúlyozza az élénk árnyalatok és a mozgalmas minták szélesítő hatását. Nem is kell nagy trükkökre gondolni, hiszen a legegyszerűbb vonalvezetésű, klasszikus fazonokat nehéz túlszárnyalni az optikai alakformálásban.

Csakúgy, mint idén számos divatház, a népszerű amerikai plus size márka, az Igigi is az ötvenes-hatvanas évek nőies sziluettjeihez tért vissza: a Cinema Retro elnevezésű tavaszi kollekció a régi idők mozijából merített inspirációt, a nosztalgikus glamúr sikket azonban mai divatszínekben tálalja. Yuliya Raquel, a márka alapítója és tervezője a játékos mintázatokkal is bőkezűen bánt, ám a pluszos méret szakértőjeként mindig megfontoltan keveri a feltűnő elemeket.

A szexisen elegáns, finom nőiességhez nagyon ért, és egyik titka talán az, hogy ragaszkodik a jól bevált, szolid fazonokhoz, melyek diszkréten leplezik a plusz kilókat a problémás területeken. Ugyanakkor könnyed, kényelmes anyagokat használ, és nagyon rafináltan alkalmazza a bő és szűk vonalakat, vagyis csak ott hangsúlyoz, ahol előnyös a kiemelés, máshol viszont redőkkel, átlós szabásokkal terel. Íme, egy újabb bizonyíték arra, hogy kerekded formával is lehet csinosan, szexisen, ízlésesen és divatosan öltözni!

  • Megosztás:
hirdetés