A nők önértékelési problémáinak nagy részét a magazin- és divatfotók okozzák, melyekkel nap mint nap találkoznak, és amelyekkel nem tudják felvenni a versenyt.

Ennek egyszerű oka van: még az a modell, akinek a jó megjelenés a fő feladata, sem úgy néz ki a való életben, mint a képen – te már egy agyonszerkesztett végeredményt látsz. Íme, négy dolog, amit mindig javítanak a divatfotókon!

Haj

A képszerkesztők mindig belenyúlnak a hajba: javítanak a hosszán, fényesebbé, teltebb színűvé teszik, és még dúsabbá is varázsolják a fotójavító programok segítségével. Ezért lehetséges, hogy a modelleknek soha, egyetlen kósza hajszál sem áll ki a fejük búbján, és mindig olyan dús a frizurájuk, mint egy hajasbabának.

Fogak

Vajon miért van az, hogy a buszon sosem jön szembe veled olyan ember, akinek annyira vakítóan fehérek lennének a fogai, mint egy modellnek? Egyrészt a hírességek számos drága orvosi praktikát alkalmaznak a fogfehérítésre, másrészt a róluk megjelent képek nagy részén Photoshoppal turbózták fel a mosolyukat.

Bőr

Még az avatatlan szem is látja, hogy a legtöbb ilyen képen természetellenesen sima és egyenletes a modellek bőre. Persze ez a vastag sminkrétegnek is köszönhető, ami egy személyes találkozáson maszkhatást keltene, de a bevilágított műteremben és az utólagos képmanipuláció eredményeképpen kevésbé feltűnő.

Alak

Lehet, hogy nem minden modellnek veszik keskenyebbre a derekát, vagy nyújtják meg a combját, de valamit biztos, hogy szerkesztenek az alakján, hogy elérjék azokat az arányokat, amilyenekkel nem nagyon áld meg senkit a sors – nemhogy emberek százait. Az, hogy minden egyes fotóról tökéletes, homokóra alakú nők néznek vissza rád kerek fenékkel, lapos hassal és feszes combokkal, nem más, mint illúzió.

  • Megosztás:
hirdetés