A hazai utcai divatba még csak nemrég kezdett el beszivárogni, de a külföldi sztárvilágot már évek óta lázban tartja a peplum fazon, mely számtalanszor megmutatta sokoldalúságát a reflektorok fényében és a vörös szőnyegen. A tervezők a negyvenes évekből emelték át ezt a szabásfélét, melyet zseniális bravúrokkal tettek újra népszerűvé. Eredetileg a peplum a derék- vagy csípővonalból kiinduló anyagrátétet jelentette, mely legtöbbször szoknyaszerű fodor volt. Ma már azt is ehhez a fazontípushoz soroljuk, ha valamilyen kiálló applikáció díszíti a ruha vagy szoknya csípővarrását.

A múltja miatt a klasszikus, nőies glamúr és a vintage stílus passzol hozzá a legjobban, de a rockos verzióit a modern trendek sem utasítják vissza. Mindig feldobja az öltözéket, sokféleképpen viselhető, és karcsúsítja a derekat, viszont van egy rossz tulajdonsága: a túlzott csípőhangsúllyal eltolhatja az arányokat.

Bár úgy tartják, hogy a peplum a széles csípő, a rövid láb és a nagy popsi megátalkodott ellensége, azért akad rá jó néhány példa, hogy a nőies, kerekded idomokkal is képes megbékélni – sőt, kifejezetten jól mutat egy szépen ívelt csípőn.

  • Megosztás:
hirdetés