Az Oscar-díj átadása a világ legnagyobb filmes eseménye, milliók nézik a televízióban, a konkurencia pedig a helyszínen figyel, nem véletlen, hogy a vezető színésznők és a kevésbé ismert hírességek is keményen dolgoznak azért, hogy tökéletesen nézzenek ki a vörös szőnyegen. Néhány szakember a Daily Mailnek mesélt arról, hogy mi minden szükséges ehhez.

Építsünk fel egy hírességet

Az Oscar-átadásra nem mindenki úgy készül, mint Jennifer Lawrence. Amikor tavaly megkérdezték, hogy mit csinált, annyit mondott, hogy megcsináltatta a haját, kisminkelték, majd felvette a ruháját. A színésznő még csak 23 éves, ezért nem kell nagyon összerakni, de mások úgy érzik, több támogatásra van szükségük.

Ha valaki nagyobb szépészeti beavatkozást szeretne, például fenékkorrekciót, mert ilyen igények is vannak, akkor azt hónapokkal előbb el kell végezni, a botox és a bőrfeltöltés mehet pár nappal az esemény előtt is. A feltehetően magyar származású Dr. Peter Fodor azt mondja, a hírességek 80%-a végeztet valamilyen beavatkozást.

Természetesen komolyabb kozmetikai kezelések is vannak, hogy a bőr ragyogó legyen, elsősorban a hidratálásra és feszesítésre hajtanak. Állítólag van olyan színésznő, akinek a fejére ragasztanak egy parókaalapot, ami hátrahúzza és kisimítja a bőrt, majd erre jön egy hétezer dolláros paróka, és kész a nagy mű. A hajhosszabbításhoz és hajbetoldáshoz különböző színű emberi hajszálakat használnak a természetes hatás kedvéért.

Természetesen alapkövetelmény a tökéletes alak, és a szorítós fehérneműkön túl a legtöbb színésznő kemény diétába és edzésbe fog, van, aki turmixot iszik kizárólag a díjátadó előtt két héttel. De népszerűek a fogyasztó kezelések és a testtekercselés is. Fontos a tökéletes fogsor, ilyenkor kerül sor a fogfehérítésre, illetve a porcelánhéjak felhelyezésére is.

A ruhákat a bemutatókon nézik ki a stylistok, majd a lehetséges verziók alapján közösen döntenek a híres ügyféllel. Ezután következik a nagy egyeztetés, hiszen a borzalom netovábbja lenne, ha két színésznő ugyanabban a ruhában jelenne meg.

A nagy napon a sminkelés legalább két órába telik, hogy a megjelenés tökéletes legyen. A ruhákat, ha szükséges, különböző tapaszokkal rögzítik. A cipők természetesen nem kényelmesek, így sokan visznek magukkal lapos talpút, és magasat csak a vörös szőnyegen viselnek, aztán le is veszik. Látható, hogy nem pillanatok alatt lesznek csodálatosak, és, hogy nagy munka van amögött, ha valaki végigvonul a vörös szőnyegen. Erre azt mondhatjuk, hogy ezt ennyi segítséggel tényleg bárki elérhetné.

  • Megosztás:
hirdetés