Az angol Vogue közölte a legnépszerűbb márkák sorrendjét, legalábbis, ami Nagy-Britanniát illeti. A Google keresőszavak alapján a következő emberekere és márkákra voltak kíváncsiak a legtöbben a szigetországban. És hogy ez miért érdekes? Régóta tudjuk, hogy New York és Párizs helyett ma már London a világ divatfővárosa, rengeteg trend innen indul ki, mégpedig az utcákról, a hipsterséget is valószínűleg Camden mellékutcáiban találták ki.

Brit kedvencek

A listát Stella McCartney vezeti, akire egyrészt a londoni olimpia kapcsán kereshettek sokan, hiszen ő tervezte a brit sportolók formaruháit. Novemberben pedig neki ítélték a legjobb brit divattervező díját. Őt követi a sorban Karl Lagerfeld, aki a Net-a-porter egyik kedvenc tervezője. A harmadik az amerikai fehérnemű márka, a Victoria’s Secret.

A negyedik Alice Temperley, akit eddig is szeretett a brit felső tízezer, de mivel Katalin hercegné sokszor jelenik meg a ruháiban, népszerűsége nagyon megugrott. A Versace az ötödik helyre fért be, a Mulberry pedig hatodik lett a listán.

Rosie Huntington-Whitely jót tett a Marks&Spencerrel, mely a hetedik helyet csípte el, a színésznő és modell nevével fémjelzett retro fehérnemű kollekciót pillanatok alatt elkapkodták a boltokban.

Ossie Clark neve nálunk kevéssé ismert, a hatvanas évek kedvenc brit divattervezője volt, és a fanatikusok megvesznek az általa tervezett darabokért, melyekért súlyos pénzeket hajlandóak kifizetni. LK Bennett cipői a kilencedik helyig tipegtek, ebben is a hercegné keze, illetve lába van, hiszen rengetegszer viselte a púderszínű platformcipőt, meg is szólták érte. A listán a 10. a Burberry lett.

  • Megosztás:
hirdetés