A túlsúlyos, jógaimádó Jessamyn a bizonyíték arra, hogy még mindig sztereotípiákban gondolkodunk.

Jessamyn Stanley nem szálkás izomzatú, és nem is törékeny testalkatú, ahogyan sokan elképzelnek egy tipikus jógaoktatót. Az a tény pedig, hogy ezen megrökönyödünk, elég bizonyíték arra, hogy a gondolkodásunkat gyakran sztereotípiák korlátozzák. A pozitív testképre és önbizalomra nevelő Jessamyn sokszor áll ki kövér embertársai mellett, és nyújt védelmet számukra az őket ért atrocitásokkal szemben.

Nemcsak lelkes jógatanár és jóga-életmód blogger, hanem ügyvéd és író is egyben, aki szeretné helyrebillenteni a túlsúlyosakról alkotott képet. Szerinte egy kövér test láttán sokan arra következtetnek, hogy az illető lusta, tohonya, lassú felfogású és életunt személy lehet, aki nem tud mást, csak enni.

A Fat Company által készített interjúban arra hívta fel a figyelmet, hogy senki ne a súlyán keresztül ítélje meg a másikat, mert attól, hogy valaki méretes testalkatú, még lehet egészséges, gyönyörű és sportos beállítottságú, hiszen az emberek sokoldalúak és sokszínűek.

Lelkesítő beszédeivel mindenkit arra szeretne ösztönözni, hogy találja meg saját magában és másokban is a szépet, tapasztalja meg a sport örömét, és törekedjen az egészséges életre. 

Amellett, hogy sokaknak szeretné átadni a jóga szeretetét, eltökélt szándéka, hogy fotóival és videóival másokat motiváljon, és bebizonyítsa, hogy a súlyfelesleg egyáltalán nem lehet korlát vagy akadály.

Szerinte minden test képezhető és fejleszthető.

Számos kampányban részt vesz, hogy másokat motiváljon.

  • Megosztás:
hirdetés