Természetesen a japánoktól indult el a cicivillantó póló ötlete, mely valójában hamis bájakkal kacérkodik. A tervező célja az volt, hogy mosolyt csaljon az emberek arcára.

Végigmennél fehér, vizes pólóban az utcán, mely rátapad a melltartódra, és mindent közszemlére tesz? És magadtól eszedbe jutna olyan, hogy kivágod a felsőd mellmagasságban, és úgy viseled? Persze, sokkal bátrabb az ember, ha ez csak egy minta a pólóján, mely megtévesztő hatást kelt.

A japánokról tudjuk, hogy szeretnek kukucskálni, kicsit a dolgok mögé nézni, így nem lep meg minket, hogy egy japán formatervező fejéből pattant ki a különös pólók ötlete. A nyomott mintás ruhadarabok háromdimenziós képei optikai csalódást okoznak, méghozzá a férfiak számára egészen kellemeset.

Takayuki Fukuzawa, az ekoD Works márka tervezője találta ki az úgynevezett Mousou Mapping pólókat, melyekkel egyetlen célja van, hogy felvidítsa és megmosolyogtassa az embereket. Különleges grafikai technikát fejlesztett ki, hogy a nyomott kép egészen élethű hatást keltsen, mintha tényleg cicit és melltartót villantana a póló viselője.

A domborulatok árnyékolását különös gonddal dolgozta ki a művész, aki egyéb használati tárgyakat és divatcikkeket is gyárt, természetesen humoros, elvont formatervezéssel. Meglepő módon pólói nemcsak Japánban arattak nagy sikert, sőt, megrendelői főként nőkből állnak, akik pár nap alatt elkapkodják a készletet.

  • Megosztás:
hirdetés