A Los Angelesi székhelyű Libertine márka 2012-es téli kollekciója pont olyan, mint a város, melyben megfogant ez a stílusában, anyagában és színvilágában is nagyon vegyes egyveleg. Rendben van, hogy most büntetlenül lehet kutyulni a különböző korok irányzatait, illetve az eltérő mintákat és színeket, ám a merész mixek csak akkor válnak befogadhatóvá, ha megvan bennük az egyensúly és a harmónia. Máskülönben csak egy vegyes zsák az egész, melybe beledobálták a különféle divatelemeket koncepció nélkül. Valahogy a Libertine csillogó kabátjai és ruhái sem győzik meg az embert, számomra legalábbis zavarónak tűnik az a káosz, melyet a tervező, Johnson Hartig szándékosan teremtett az eklektika jegyében.

Elsősorban azért, mert túl sok a káprázatos részlet: mindent egyszerre, egy ruhán akar megmutatni, és szinte erőszakosan akar lehengerelni és elbűvölni. Valóban szépek a csillogó strasszok, színes gyöngyök és fémes szegecsek, de a retró mintákkal és színekkel együtt túlzóan hatnak. Akadnak kicsit finomabb verziók, melyeknél megvalósult az összhang, de borzasztó giccseknek is teret engedett a tervező. A hetvenes évekre hajazó fazonok és a flitterek bizonyos mértékig összeillenek, de néhol inkább az érezhető, hogy Hartig erőszakot követett el az anyagokon a csillámos, fényes részletekkel.

A kollekció tényleg méltó szülőhelyéhez, a fényárban úszó, sziporkázó és vibráló Los Angeleshez, hiszen ott is többféle hatás keveredik egymással, illetve gyakran összetalálkozik a retró a modernnel, illetve a finom elegancia a giccsel.

  • Megosztás:
hirdetés