A csizmás időszak előtt jól jön egy lábszárvédő, ami akkor is melegen tartja a lábad, ha félcipőben mész el otthonról, de télen is hasznát veheted, ha épp szoknyát vennél fel egy hideg napon.

Ha van otthon régi, vastag harisnyád vagy leggingsed, amit már nem hordasz, de még jó állapotú, készíts belőle lábszármelegítőt!

Lábszármelegítő házilag

Nem kell nagy varrótudomány a lábszárvédő elkészítéséhez, de, ha nincs a közelben varrógép, nem árt, ha tudsz egyenesen és szépen ölteni. 

Erre lesz szükséged:

  • egy régi harisnya vagy leggings
  • ceruza, vonalzó
  • varrógép vagy tű és cérna
  • gombok

Bújj bele a kifordított leggings-be vagy harisnyába, és jelöld be ceruzával a lábadon a kívánt hosszt. A vonalzó segítségével vágd le egyenesen a szárat, majd úgy, hogy a ruhadarab még a visszáján van, hajts le egy körülbelül egy centis csíkot, és varrd le varrógéppel vagy apró kézi öltéssel.

Ha leggings-ből gyártasz lábszárvédőt, csak az egyik felét kell levarrnod, de, ha a harisnyát választottad, ügyelj rá, hogy csak a lábfej feletti résszel dolgozz, a formázott anyagot vágd le. Ha készen van a varrás, a lábszárvédő külső oldalát díszítheted függőleges gombsorral vagy bármi mással, itt csak a kreativitás szab határt.

  • Megosztás:
hirdetés