A fiatal újrahasznosító művész nagy fába vágta a fejszéjét, vagyis inkább egy rakás papírhalomba döfte a varrótűjét: miután négy éven keresztül szorgalmasan gyűjtögette a Starburst-cukorka színes csomagolópapírjait, gondolt egy merészet, és ruhát készített belőlük.

Emily Seilhamer minden elismerést megérdemel, hiszen az általa tervezett nyári ruhát nem lehetett egyszerű összehozni. Először is – más tervezőkkel ellentétben – több évig tartott, míg a barátai és családja segítségével az összes alapanyagot sikerült beszereznie, a cukorkás papírok előkészítéséhez pedig szintén nagy kitartásra és türelemre volt szüksége.

Több mint tízezer színes csomagolópapírt használt fel az általa megálmodott kreáció elkészítéséhez, és a nagy munka közepette még egy férjet is fogott magának. Bizony, mesébe illő történet: Emilyt és élete párját kedvenc cukorkájuk hozta össze sorsszerűen, amikor a férfi felajánlott egy Starburst-csomagot az alkotó kedvű lánynak. A ruha négy éven belül készült el, ők pedig két év után összeházasodtak. Emily úgy tekint remekművére, mint egy albumra, mely sok kis alkotóeleme között ott rejti megismerkedésük emlékeit.

  • Megosztás:
hirdetés