A divat bizonyos időközönként ismétli magát, kisebb változtatásokkal, újabb elemekkel és modern variációkkal fűszerezve. Mostanában egyre divatosabb a vintage és a retró stílus, de idén tavasszal egy nem túl régi irányzat is ismét felüti a fejét: visszatér a trendek közé a kilencvenes évek divatja.

Ruhák a kilencvenes évekből

A régi trendek közül a legnépszerűbb a hasvillantós póló, más néven crop top, ami a vékony testalkaton mutat jól. Ha van rajtad egy kis felesleg, inkább ne próbálkozz vele, de, ha lapos hassal vagy megáldva, bátran viselheted.

A szoknyás és nadrágos kosztümök tulajdonképpen sosem mentek ki a divatból, csak a fazonok, minták és színek változtak. Most ismét divatosak az élénk színű darabok, és a hajszálcsíkos példány is trendi, főleg egyenes szabású, magas derekú nadrággal.

Az overall is újra begyűrűzik a trendek közé, legyen akár selyem, akár farmer, pánt nélküli, hosszú ujjú, bármilyen. Ennek viselése előtt is kritikus szemmel kell vizsgálnod magad, hiszen a teltebb testalkaton kifejezetten előnytelen lehet.

A régi, apró minták is visszaköszönnek, és a lefelé bővülő rakottszoknyával sem lőhetsz mellé. A deréknál és a csuklónál passzés, kötött pulóverek ismét divatosak, és az elsőre kissé idétlennek tűnő minták is érdemelnek egy második esélyt.

Sok helyen újra találkozhatsz a telitalpú, holdjáró cipők és szandálok modern változataival, és a nyitott orrú lábbelik is megtalálhatók a trendek között.

Képek: fashionising.com.

  • Megosztás:
hirdetés