Senki sem szereti, ha zsírosan fénylik az arca, erre a problémára találták ki a tiszta arcon és sminken is használható mattító lapocskákat, melyek tökéletesen helyettesíthetőek akár kávészűrő filterpapírral is.

hirdetés

A felesleges faggyút felitató kozmetikai lapocskák ugyan nem jelentenek nagy kiadást, de, ha épp nincs otthon tartalékunk, azt a sminkünk bánja. Ezek a zsír- és nedvszívó lapok már eleve segítik a spórolást, hiszen ahelyett, hogy újabb és újabb púderréteget vinnénk fel az arcunkra, elegánsan felszedhetjük velük a zavaró csillogást a bőrről, anélkül, hogy elkennénk a sminkünket. Ráadásul, ha elfogynak a mattító lapocskák – márpedig elég gyorsan elfogynak -, akkor tovább fokozhatjuk a pénzmegtakarítást.

Hiszen ugyanerre a célra tökéletesen megfelel a papír kávéfilter, mely általában százdarabos kiszerelésben kapható, és nagyjából 400 forintot kell kiontanunk érte. A sminktökéletesítő lapocskák általában ötvendarabosak, és nagyjából 700-800 forintba kerülnek.

A kávéfilterek vékony és puha, steril papírból készülnek, vegyszerek és mesterséges illatosítás nélkül, ezért kiválóan alkalmasak arra, hogy felitassuk velük az arcunkról a pórusokban összegyűlt olajat. Egyáltalán nem kell nagy munkát belefektetnünk a dologba. Tiszta kézzel szorítsunk egy mattító papírt a filterre, majd vágjuk körül.

Fontos, hogy az ollót és a munkafelületet is megtisztítsuk alaposan, nehogy szennyeződés érje a filterpapírjainkat, mert később az arcunkon fogjuk használni. A felvágott lapocskákat beletehetjük a mattító termék kiürült dobozába vagy egy kisméretű borítékba.

  • Megosztás:
hirdetés