Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a napszemüveg milyen fontos kiegészítő, különösen nyáron, mikor az UV-sugárzás sokkal magasabb, mint más hónapokban.

Ha már régóta tervezed, hogy beruházol egyre, de eddig nem tetted, akkor olvasd el a következő ismérveket – ezek fontosak ahhoz, hogy tényleg minőségi darabot válassz!

Megfelelő fényszűrővel rendelkezik

A biztonságos napszemüveg a 400 nm alatti összes sugárzást kiszűri, ezeket az európai szabványnak megfelelően UV 400-as jelzéssel vagy 100% UV protection címkével kell ellátni. Ez duplán fontos: egyrészt, ha ennél kisebb a fényszűrője, mondhatni, semmit nem ér, másrészt, ha a szemüveg lencséje sötét, és a pupilla ehhez alkalmazkodva kitágul, a rossz minőség következtében még több sugarat nyel el, mint akkor, ha szemüveg nélkül lennél.

Nem áll el sehol

A napszemüveg csak akkor véd rendesen, ha az arc egészére ráfekszik. Ha egy picit is kilátsz, amikor a szemeidet oldalra fordítod, biztos lehetsz benne, hogy az adott szemüveg nem jó fazon számodra, ugyanis, ahol te kilátsz, ott az UV-sugarak beszűrődnek, vagyis a védelem majdnem egyenlő a nullával. Amikor tehát felpróbálod a szemüveget, győződj meg róla, hogy nincsen rajta egyetlen rés sem – ez alulra és felülre is igaz.

Nem torzít

Visszatérve a rossz minőségű termékekre, az a napszemüveg, amelyiknek a lencséje torzít, a látásodat is rontja, tehát bármennyire olcsó vagy stílusos, inkább hagyd a polcon. Egy jó napszemüveg hosszú távú befektetés, nem érdemes rajta spórolni, ha vigyázol rá, hosszú éveken keresztül hű társad lehet. Inkább erre költs, mint a kontaktlencsére, amit a rossz szemed miatt kellene használni.

  • Megosztás:
hirdetés