Elképzelted már valaha, hogy milyen lenne a legendás szőkeség napjainkban, 91 éves korában? Bájos idős hölgyként, vagy önmaga árnyékaként jelent meg előtted?

Mindegy, hogy szexszimbólumnak, stílusikonnak, vagy legendás sztárnak nevezzük, a ráaggatott jelzőkön túl, a lényeg ugyanaz: Marilyn Monroe nagy hatással volt az emberekre, és a mai napig nem merült feledésbe. Ellenállhatatlan vonzerővel bírt, ami nem csak a nőiességére értendő. Azt tudjuk, hogy a férfiak megőrültek érte, de éppúgy lebilincselte a nők figyelmét is, hiszen rengetegen akartak rá hasonlítani, és ez napjainkban sincs másként.

Halhatatlan sikere máig megfejthetetlen, hiszen akadtak szebb nők és jobb színésznők is nála, de volt benne valami plusz, amit senki más nem tudott elérni sem hajszőkítéssel, sem vörös rúzzsal, vagy kacér kacagással. Egyszerűen rabul ejtette az embereket, és annyi év elteltével is nagy érdeklődést vált ki belőlük. Olyannyira, hogy mindig akadnak grafikusok és fotóművészek, akik arra vállalkoznak, hogy virtuális trükkökkel életre keltsék minden idők legdelejesebb szőkeségét.

A legérdekesebbek azok az alkotások, melyek idős nőként ábrázolják a 36 éves korában elhunyt hírességet. Amellett, hogy ez egy hátborzongató játék, mélységesen elgondolkodtatja az embert. Vajon, ha folytatja életét, kivé-mivé vált volna az ünnepelt díva?

Az első kép alkotója, Yam Torres, egy nehéz sors által meggyötört, de mégis erős, szikár asszonyt ábrázolt. A második kép – Andrzej Dragan műve – inkább egy lecsúszott dívát fest elénk, aki nem akar tudomást venni arról, hogy eljárt felette az idő, és még mindig azon erőlködik, hogy újra felragyogjon régi fénye.

A harmadik kép szerintünk a legkedvesebb változat. Jamie Griffin egy kedves idős hölgyet teremtett elénk, akinek az arca még mindig bájos, de a szemében ott van az a bölcsesség is, amire szert tett cseppet sem egyszerű élete során. Szeretnénk azt hinni, hogyha még ma is élne a színésznő, pontosan ilyen lenne.

  • Megosztás: