Valószínűleg nálad is a leggyakrabban hordott ruhadarabok közé tartozik a melltartó, ami ezért könnyen elhasználódik.

Ha azonban odafigyelsz arra, hogyan tisztítod, sokkal tovább megőrizheted épségét és szépségét, mintha egyszerűen csak bedobnád a mosógépbe a többi ruha közé. Az alábbi módszerekkel megelőzheted, hogy a fehérnemű idő előtt elszakadjon, kinyúljon, kifakuljon, elrongyolódjon, vagy kijöjjön belőle a merevítő.

Ha mindenképpen mosógépben szeretnéd mosni a melltartót, kapcsold be a csatját, és tedd bele egy lezárható mosózsákba, amit kifejezetten a kényes anyagból készült ruhadarabokhoz, fehérneműkhöz terveztek. Ezt a legtöbb drogériában, nagyobb szupermarketekben vagy akár az interneten is beszerezheted.

Használj kímélő mosószert, és ha teheted, válassz kímélő programot, de legalább alacsony mosási hőfokot. Ha lejárt a gép, vedd ki a melltartót a zacskóból, és levegőn szárítsd meg, lehetőleg vízszintes helyzetben, és soha ne a pántjánál fogva lógasd fel.

Semmiképp ne tedd a szárítógépbe! Ha a vastag szivacs miatt párás időben nehezen szárad, és kellemetlen szagúvá válik, ilyenkor helyezz elé egy ventilátort, hogy megkönnyítse és felgyorsítsa a víz párolgását.

Amennyiben van időd, kézzel is kimoshatod a melltartót, ez a lehető legjobb eljárás a tisztítására. Tölts meg egy mély edényt meleg, de nem forró vízzel, adj hozzá egy kevés kímélő mosószert, majd óvatosan nyomkodd át a melltartót, hogy minden pontja átázzon. Hagyd állni 10-15 percig, majd cseréld a vizet tisztára, és nyomkodd ki a maradék mosószert a ruhadarabból.

Ha az összes mosószer kijött belőle, vedd ki a melltartót, és szorítsd ki belőle a vizet annyira óvatosan, amennyire csak tudod. Ne csavard ki vagy gyűrd meg az anyagot, inkább csak nyomkodó mozdulatokat végezz. Szárítsd meg a levegőn – fektesd olyan helyre, ahol le tud csöpögni, és ha szükséges, tegyél alá egy edényt. Ne tedd ki direkt napfénynek, mert ettől gyorsabban kifakul.

  • Megosztás:
hirdetés