Két telt idomú modell, Sirokai Diána és barátnője arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy a magazinok miként szerkesztik át a pluszos méretű nők testét.

Sirokai Diána már nem először fogott akcióba, hogy mindenki számára világossá tegye, milyen hamis világban élünk. Korábban Kim Kardashian agyonretusált fotóját utánozta le, hogy megértesse a nőkkel, sokszor nem valós az, amit látnak, és emiatt senkinek nem kell szörnyen éreznie magát, hiszen, ahogy a kép mellé posztolta: „Mindannyian nők vagyunk, csak más a testünk.”

Ezúttal a szintén pluszos méretű modell, Callie Thorpe és a divatfotókban jártas Karizza fotósának együttműködésével készített egy mini kampányt, hogy mindenkivel megértesse, bizony félúton elveszett a plus size modellek valós üzenete.

Hiszen a divatszakma azért kezdett el különböző méretű nőkkel dolgozni, hogy bebizonyítsa, a divat mindenkié: avagy nem kell soványnak lenni ahhoz, hogy valaki egy csinos nő benyomását keltse, és még klasszul is öltözködjön. Ám pont ezt az érzést veszik el sok nőtől, amikor manipulálják a duci modellek vonalait. Ezzel a húzással ugyanúgy hamis ideálokat teremtenek, és elferdítik az egészséges testképünket.

A két gyönyörű hölgy végül úgy döntött, megmutatja, milyen trükkökkel módosítják a katalógusokban és a magazinokban a modellek valós testalkatát. Úgy vélik, csak akkor tudjuk igazán elfogadni önmagunkat, ha tisztán látunk, és felismerjük, hogy nem hasonlíthatunk egy Photoshoppal megszerkesztett ideálra. A valóság ugyanis nem ilyen, de ez nem azt jelenti, hogy nem is szép.

A magyar lány nem titkolja, milyen a valódi teste. Az Instagramon gyakran posztolgat magáról retusálatlan fehérneműs és fürdőruhás képeket.

Ami azt illeti, Callie Thorpe sem fáradozik azon, hogy virtuálisan karcsúsítsa derekát a kiposztolt képein.

Arra kérték a Karizza fotósát, készítsen róluk egy fehérneműs fotót, majd retusálja úgy, ahogy a magazinoknak készült képeket szokás. Jól látható, hogy az eredeti kép merőben más.

A katalógusok és magazinok fotóin sohasem látszik a narancsbőr, az úszógumi vagy az itt-ott kivillanó kis hurka, pedig ezek is hozzátartoznak a valódi női testhez. Igaz, nem minden esetben.

  • Megosztás:
hirdetés