A melltartó rugalmas anyagát a klórtartalmú fehérítők csak roncsolják, így sokkal kíméletesebb módszert kell találnod arra, hogy megszabadulj a sárgás foltoktól.

A spandex rugalmasságot ad a melltartónak, illetve erős, tartós anyag, mely jól szellőzik, és ellenállónak bizonyul az izzadással és a kipárálló testolajokkal szemben. Ám folttisztítás szempontjából kissé kényesnek mondható, hiszen nem bírja a klórt és foszfátot tartalmazó, fehérítő vegyszereket. Más módja is van azonban, hogy újra vakító fehérré varázsold az elszíneződött fehérneműt.

Ha a fehér cicifix kissé megsárgult a sok mosástól, a legjobb, ha hidrogén-peroxidos, langyos vízbe áztatod. Amennyiben az izzadtságtól makacs, sárga foltok keletkeztek rajta, a kíméletes, oxigénes fehérítő jöhet szóba.

Így mosd a melltartót, hogy visszanyerje fehérségét!

Amire szükséged lesz:

  • lavór
  • hidrogén-peroxid
  • mosóháló
  • kímélő mosószer
  • aktív oxigénes fehérítő – nátrium-perkarbonát

A mosás menete lépésről lépésre

Tölts meg egy lavórt nagyjából öt liter langyos vízzel, és adj hozzá két evőkanál hidrogén-peroxidot. Körülbelül fél óráig áztasd benne a melltartót. Majd vedd ki a cicifixet, és óvatosan nyomkodd ki belőle a felesleges vizet.

Kapcsold össze hátul a kapcsait, tedd bele egy mosóhálóba, és kímélő mosószert használva, rövid programon mosd át a mosógépben. Ha elégedett vagy az eredménnyel, a szárítóra fektetve hagyd megszáradni a melltartót.

Amennyiben makacs, sárga foltokkal van dolgod, áztasd a fehérneműt aktív oxigénes fehérítőben. Ehhez nagyjából ugyanazt kell tenned, mint korábban: egy lavórt tölts meg ötliternyi meleg vízzel, és adj hozzá egy-két kanálnyi nátrium-perkarbonátot.

A fehérítő por negyven foktól hatékony, tehát ne legyen se túl meleg, se túl langyos a víz. Minimum hat órán át áztasd az elszíneződött cicifixet, majd negyvenfokos, kímélő mosóprogrammal tisztítsd a mosógépben úgy, hogy a mosószer adagolójába is tegyél egy-két kanálnyit az oxigénes fehérítőből. A gyártók más-más adagolást szabhatnak meg a fehérítők esetében, ezért kövesd a dobozon lévő utasítást.

  • Megosztás:
hirdetés