Alkattól függetlenül mindenkiről lehet előnyös egész alakos képet készíteni, mindössze néhány dologra kell figyelned, amíg kattint a fotós.

Ha a következő trükköket megjegyzed, nem kell majd több tucatszor kattintani, mire sikerül kiválasztani egy vállalható fotót.

A testtartás

Soha ne állj teljesen szemben a fényképezőgéppel, inkább egy leheletnyit fordulj oldalra. A kezed ne csak lógasd, mert ez esetlennek mutatja a tartásod – tedd csípőre vagy zsebre, keresztezd magad előtt, vagy, ami jólesik, a lényeg, hogy kezdj vele valamit.

Ne állj vigyázzállásban: a kamerához közelebb eső lábaddal állj lábujjhegyre, és egy kicsit rogyaszd a térded. Ettől vékonyabbnak tűnik a combod és a vádlid is. Ha van nálad táska, magad elé engedheted, akár a csípődhöz, akár a combodhoz, attól függ, mit szeretnél korrigálni. Fontos, hogy ez csak akkor működik, ha nem apró, de nem is óriási táskát tartasz, mert előbbi nagyobbnak mutat, utóbbi pedig túlságosan elrejt.

Az arc

Az arcot sem szerencsés teljesen szemből fényképezni, egy hangyányit mindig fordulj oldalra. Teszteld le, az arcod melyik oldala tetszik jobban a fotókon – ez az előnyös profilod, ezt fordítsd a kamera felé. Mindig húzd be egy kicsit az állad, ne hajtsd hátra a fejed! A toka eltüntetésére is létezik egy remek módszer: nyomd a nyelved a szájpadlásodhoz, mintha nyelni készülnél.

A beállítás

Akár arcképről, akár portréról, akár egész alakos képről van szó, az alulról készült fotók általában előnytelenre sikerülnek, ezért az a jó, ha egy kicsit felfelé kell nézned, inkább valamivel magasabban legyen a gép, mint te. 

  • Megosztás: