A természet és a szépségápolás az utóbbi időben szorosan összefonódtak, a növények jótékony erejét egyre több márka használja ki. Tolcsván, a Helia-D márka Herba-kastélyában mindkettővel megismerkedhetnek a látogatók.

hirdetés

Az utóbbi évtizedekben nagyobb fókuszt kap az arcápolási rutin jelentősége. A nők tudatosabban válogatnak a lehetőségek közül, jobban utánajárnak annak, mi felel meg a bőrük állandó és időszakos igényeinek, illetve új hatóanyagokkal ismerkednek meg, melyek adott esetben a bőr megújulását és rugalmasságát támogatják. Mivel a korai bőröregedés elleni küzdelem kulcsfontosságúvá vált a szépségápolásban, már nem csupán a negyvenes, ötvenes korosztály fordít kiemelt figyelmet az összetevőkre, a huszonéves korosztály számára éppúgy felértékelődött a megelőzésen alapuló, jól felépített arcápolási rutin.

A kozmetikai ipar eközben dinamikusan fejlődik, folyamatosan jelennek meg újdonságok, melyek bővelkednek innovatív hatóanyagokban. Ám a sok innováció mellett a természet adta kincsek, vagyis a növények jótékony erejéről sem szabad elfeledkezni. Tolcsván a modern technológia a hagyományokon nyugvó, természetes bőrápolási lehetőséggel egyesül, a látogatók például a gyógynövények különféle hatásaival éppúgy megismerkedhetnek, mint a legújabb kozmetikumokkal.

A Helia-D kis birodalmában, a Herba-kastélyban a természet és az innováció találkozik

A Helia-D számára mindig is fontosak voltak a természetes alapanyagok. A legelső krémbe a napraforgó szárának a kivonata került bele. Az elmúlt évtizedekben ez a törekvés csak tovább erősödött, ezért a kozmetikai cég felújított egy 17. századi kastélyt, ahol a látogatók közelebb kerülhetnek a természethez.

Az idén negyvenéves kozmetikai márka egy élménynap és workshop keretein belül mutatta be a gyönyörű helyszínt. Az eseményen mi is részt vettünk, így testközelből tapasztalhattuk meg a mesés környezet és az ott nyújtott szolgáltatások feltöltő erejét.

A kastély kertjében főként azok a növények bukkannak fel, melyek megtalálhatók a márka termékeiben. Az épületben pedig különleges levéllenyomatokat csodálhatnak meg a látogatók. A hatalmas könyvtár dúskál a szépségápolással, metodológiával kapcsolatos könyvekben, emellett régi folyóiratok, képek teszik izgalmasabbá a vendégek itt-tartózkodását. A termekben a régi szépségápolási eszközök sorakoznak, de vannak itt közkedvelt parfümök és limitált kiadású krémek is.

Saját arckrém egyenesen Tolcsváról

A Herba-kastély egyik különlegessége, hogy laikusok számára is lehetőséget nyújt a krémkészítésre. A vendégek kétféle foglalkozás közül választhatnak. Az expressz krémkészítés során az alapkrémhez már csak az extra hatóanyagokat keverhetik hozzá, míg a rendes workshop keretein belül az alapkrémet egy szakemberrel közösen készítik el. Mindkettő remek kikapcsolódás, megéri belevágni.

 

A krémkészítés nemcsak izgalmas tevékenység, hanem egyúttal hasznos tudással gazdagítja az embert. Ha kíváncsi vagy, hogyan működik a kozmetikumok előállítása, itt testközelből szemlélheted meg az egyes összetevőket, és rengeteg dolgot megtudhatsz magáról a folyamatról. A személyre szabott kence másik nagy előnye, hogy csakis olyan hatóanyagokat tartalmaz, melyek a legideálisabbak a bőr számára.

A Helia-D Herba-kastélyba tehát megéri ellátogatni, az izgalmas programok mellett klasszikus szépségápolási szolgáltatások igénybevételére is lehetőség van, ezek kipróbálásához azonban előzetes bejelentkezés szükséges.

 

Képek: Helia-D.

  • Megosztás:
hirdetés