Néha a legfurcsább házi praktikák könnyítik meg a mindennapjainkat. A tisztasági betét sem csak arra jó, amire való, sőt, nagyon kreatív módon hasznosítható a sminkelés és az öltözködés során.

hirdetés

Kreatív elmék találékonyságának köszönhetően az intimbetétről a szokásosnál többet is megtudhatunk. Számos blogger használja a mindennapokban, ám nemcsak arra, amire eredetileg kitalálták. Összeszedtünk öt érdekes szituációt, amikor különösen hasznodra lehet, ha kéznél van egy intimbetét.

Okos trükkök tisztasági betéttel a szépségápolásban

A sminked elkészítésekor sokféle módon kisegíthet egy intimbetét. Használhatod sablonként, ha nem tudod szabad kézzel kihúzni a szemed, vagy jelöld meg vele a szemfesték vonalát. Vágd ki a kívánt formát a betétből, és a ragasztós felével tapaszd a szemed alá.

Szintén jó szolgálatot tesz, amikor a szempillaspirállal tevékenykedsz. Megóvja a sminked a szemkörnyéknél a lehulló festékdaraboktól és a maszatolódástól. A körömlakk eltávolításához éppúgy alkalmazhatod. A betét jól felszívja a lemosófolyadékot, nem csöpög ki belőle, a puha felületével pedig gyönyörűen leszedi a festéket a körmökről.

Push-up-hatás és kényelem

Az intimbetét remekül helyettesítheti az elfeslett vagy elhagyott, kivehető párnácskákat a melltartóban. A kényelmetlen, merevítős részre is ragaszthatod, hogy ne nyomja a bőrödet. Egy kicsit hajtsd be, hogy megkapd a félkörívet.

Gyors megoldás cipőgondokra

A puha tisztasági betétek szinte felkínálkoznak arra, hogy kényelmesebbé tegyék a cipődet. Komfortos talpbetétté avanzsálhatnak egy pillanat alatt, ráadásul a ragasztócsíknak köszönhetően nem csúszkálnak a topán belsejében. Ha töri a sarkad az új lábbelid, csak vágj ki egy darabot a betétből, és ragaszd a sarkadra vagy a cipő belsejébe.

Csizmák, zárt cipellők szagtalanítására úgyszintén alkalmasak az intimbetétek illatosított verziói. Ezek nemcsak elnyomják, hanem elnyelik a rossz szagokat. Nem mellesleg a magassarkúban csúszkáló, izzadt láb problémáját is megoldják, hiszen felszívják a nedvességet, illetve semlegesítik a kellemetlen szagokat.

Izzadságfoltok ellen

Mindenki retteg attól, hogy egy stresszes helyzetben egyszer csak átüt az izzadság a ruháján, és láthatóvá válik a nedves folt. Két intimbetéttel azonban megelőzhetőek az efféle, kínos helyzetek. Csak ragaszd őket a ruha karöltőjébe úgy, hogy illeszkedjenek a hónaljadhoz.

Ruhaillatosításra

Fiók és bőrönd illatosítására szintén alkalmas az illatanyaggal átitatott betét, mely semlegesíti a bezártságszagot, és frissebbé varázsolja a ruhákat. Ne félj attól, hogy betétszagú lesz a ruhád, hiszen nagyon diszkrét, alig érezhető és friss levegőn gyorsan elillanó illatról van szó.

  • Megosztás:
hirdetés