Újra divatosak a haj- és fejpántok, különösen a vékony, egyszerű darabok, melyeket több különböző módon is viselhetsz.

Íme, egy romantikus, nőies darab, melyet percek alatt elkészíthetsz, sok mindenhez felveheted, és garantáltan jól áll majd!

Fonott hajpánt házilag

A különböző fonatok nemcsak a hajban mutatnak jól, de például a hajpántkészítésnél is alkalmazhatod a technikát. Ha tudsz hármas fonással dolgozni, a következő kiegészítő elkészítése nem okoz majd gondot, és percek alatt végezhetsz vele. Ha ismersz más fonási technikákat, kísérletezhetsz, és azokat is bevetheted.

Erre lesz szükséged:

  • egy megunt ruhadarab, lehetőleg virágos
  • olló
  • tű, cérna, biztosítótű

Vágj le három darab, nagyjából 5 centiméter széles csíkot az anyagból, melyből a hajpántot készíted. A csíkok hosszúsága akkora legyen, hogy kétszer körbeérje a fejedet. Kezdd el befelé sodorni vagy hajtogatni a levágott darabokat úgy, hogy végül körülbelül 1 centiméter vastagságú csíkokat kapj.

Helyezd egymás mellé a három anyagdarabot, és a tetejüknél csomózd össze őket, majd óvatosan kezdd el fonni – vigyázz, hogy ne csússzanak szét. Ha úgy könnyebb, tűzz a csomóba egy biztosítótűt, és rögzítsd egy széktámlához a munkádat.

Amikor végigértél a fonással, tegyél csomót a másik felére is, és próbáld rá a fejedre a hajpántot. Ha szükséges, vágj le belőle annyit, hogy még kényelmesen fel tudd húzni a hajadra, de ne csússzon le. A fonott anyag két végét kösd csomóra, vagy néhány öltéssel varrd össze.

  • Megosztás:
hirdetés