Vajon hogyan éli meg a szépség és a fiatalság múlását az, aki már leélt száz évet? A fotósorozat szereplői azt állítják, az élet értékei ugyan fontosabbak, de a nőiesség nem múlik el nyomtalanul.

A kanadai újságíró és dokumentumfotós, Arianne Clément megkapó fotósorozatot készített 2016-ban, amikor Québec tartományban, Montrealban járt. Már az is elképesztő, hogy gyűjteményéhez ennyi száz év körüli nőt fel tudott kutatni, akik hajlandóak voltak kamera elé állni, és mesélni magukról, illetve személyes gondolataikról.

A fotós úgy tervezte, olyan anyagot készít majd, mely a nőiségük oldaláról közelíti meg ezeket az idős nőket. Megkérdezte őket a fiatalkorukról, az öregedésről, a feminizmusról, a szexualitásról, a szerelemről, és persze a szépségápolási rituáléikról is, ami általában nem kerül szóba egy ilyen előrehaladott korú hölgy kapcsán.

Azonban feltűnt neki, hogy valamennyien, akik a kamerája elé álltak, szerették visszanézni az elkészült fotókat, mielőtt rábólintottak volna az igazira, mert érdekelte őket, hogy néznek ki a képeken. Így jött az ötlet, hogy szóljon ez a dokumentáció a szépségről, mely kívül megfakul ugyan, de belül talán sosem múlik el, amíg a lélek ott dédelgeti magában a nőt.

  • Megosztás:
hirdetés